Antena Meniu Search
x

Video Filmul tragediei în care Alec Baldwin a ucis un om şi a rănit un altul, după ce a tras cu arma de recuzită

Hollywood, cetatea filmului, este în stare de şoc. Celebrul actor, Alec Baldwin, a ucis un om şi a rănit un altul pe platourile de filmare, după ce a tras cu arma de recuzită. Starul a fost audiat de poliţie, dar a fost eliberat fără a se formula vreo acuzaţie la adresa sa. Ancheta continuă însă, fără ca nimeni, să poată explica cum, un astfel de accident tragic, a putut să aibă loc.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 16:14

Halyna Hutchins, de 42 de ani, director de imagine, a murit, joi, după ce celebrul actor Alec Baldwin a descărcat arma de recuzită în timpul fimărilor
Halyna Hutchins, de 42 de ani, director de imagine, a murit, joi, după ce celebrul actor Alec Baldwin a descărcat arma de recuzită în timpul fimărilor - Getty Images / Myung J. Chun

Tragedia a avut loc în timpul filmărilor pentru western- ul Rust, la Ferma Bonanza Creek din Santa Fe. Aşa cum îi cerea scenariul, Alec Baldwin, unul dintre personajele principale ale filmului, a tras cu o armă de recuzită cu gloanţe oarbe. Numai că, din motive pe care nimeni nu şi le explică acum, cel puţin unul dintre gloanţe a ricoşat şi l-a lovit pe regizorul de imagine al producţiei, Halyna Hutchins. Au urmat momente de groază şi apeluri disperate la 112.       

''Avem o persoană care a fost îmuşcată din greşeală.'' 

În momentul în care a sosit salvarea, femeia rănită era deja în stare gravă, iar eforturile medicilor de a o salva au fost în zadar. Halyna Hutchins a murit în scurt timp la spital. Avea 42 de ani şi, recent, a fost numită stea în devenire a cinematografiei. Cu doar câteva zile înainte de a-şi pierde viaţa, ea a pus pe Instagram imagini în care arăta că este foarte fericită că participă la filmările pentru acest film.

La camera de urgenţă a ajuns şi regizorul producţiei, Joel Souza, rănit la rândul lui de un glonţ tras de Alec Baldwin, dar el a fost externat după ce a primit îngrijiri medicale.  

Pe acelaşi subiect

Anchetatorii încearcă acum să afle ce s-a întâmplat, în timp ce filmările au fost întrerupte pentru moment.  

Alec Baldwin a fost eliberat, după ce a povestit cu lux de amănunte poliţiei ce s-a întâmplat

Alec Baldwin s-a prezentat singur la poliţie pentru a fi interogat. Audierea a durat zeci de minute în care starul a explicat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat. A fost în cele din urmă eliberat fără a fi pus sub acuzare. Toţi cei de pe platoul de filmare sunt în stare de şoc. În fotografii surprinse imediat după incidentul tragic, Alec Baldwin e un om la pământ. Într-una dintre poze vorbeşte la telefon şi pare că plânge, iar în a doua, stă aplecat cu mâinile sprijinite de genunchi, semn că nu îşi revine din şoc.

Martorii spun că imediat după incident, actorul a întrebat de ce i-a fost dată o armă cu gloanţe reale, în loc de gloanţe oarbe. Totuşi echipa de producţie, dar şi de raportul preliminar al poliţiei, precizază că arma cu care a fost împuşcată Halyna Hutchins a fost una de recuzită.    

Paul Szych, comandant de poliţie în rezervă: Când încarci arma, trebuie să vezi dacă este vorba de un glonţ real sau nu.  

Actori şi cascadori spun că armele de recuzită sunt verificate zilnic, după un protocol folosit şi în cazul armelor de foc. Sunt încărcate cu muniţie doar când sunt folosite, în restul timpului sunt păstrate descărcate. De tot acest protocol se ocupă un armurier. Specialiştii au o posibilă explicaţie a tragediei:

Paul Szych, comandant de poliţie în rezervă: Poţi fi rănit cu gloanţe oarbe, dacă sunt trase de aproape.  

Nu este pentru prima dată când un astfel de accident îndoliază lumea filmului. În ultimii 30 de ani, 43 de oameni au murit pe platourile de filmare numai în Statele Unite. Fiul lui Bruce Lee, Brandon Lee, a murit tot în urma unui incident cu o armă de recuzită. După ce a fost atins de ceea ce se credea că este un glonţ alb. În realitate, în urma autopsiei, s-a aflat că era, de fapt, vorba de un glonţ real despre care nimeni nu ştie cum a ajuns în arma de recuzită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Filmul tragediei în care Alec Baldwin a ucis un om şi a rănit un altul, după ce a tras cu arma de recuzită