Antena Meniu Search
x

Armata Kievului încearcă să recupereze Kreminna, "poarta de acces" în Donbas. Orașul a fost ocupat de ruși în luna aprilie

Armata ucraineană încearcă să recupereze controlul asupra orașului strategic Kreminna, poartă de acces către două mari centre industriale din din Donbas, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 28.12.2022, 16:07

Armata Kievului încearcă să recupereze Kreminna, "poarta de acces" în Donbas. Orașul a fost ocupat de ruși în luna aprilie
Armata Kievului încearcă să recupereze Kreminna, "poarta de acces" în Donbas. Orașul a fost ocupat de ruși în luna aprilie - Profimedia Images

Localitatea Kreminna a fost ocupată de armata rusă pe 18 aprilie, la aproape două luni după lansarea invaziei ruse asupra Ucrainei, şi de acolo a început marea ofensivă în urma căreia Rusia a preluat sub controlul său noi teritorii din regiunile estice ucrainene Doneţk şi Lugansk, dar fără a reuşi să controleze complet vreuna din ele.

Potrivit publicaţiei americane The New York Times şi celei ucrainene Ukrainska Pravda, luptele în această localitate din provincia Lugansk au început în urmă cu câteva zile, în timp ce în provincia învecinată Doneţk trupele ruse continuă ofensiva asupra oraşului Bahmut aflat sub controlul trupelor ucrainene.

Kreminna este o poartă de acces către două oraşe apropiate mult mai mari, Severodoneţk şi Lisiceansk, importante centre industriale care au fost ocupate în vară de trupele ruse. Potrivit The New York Times, armata rusă şi-a fortificat poziţiile defensive în jurul oraşului Kreminna. Lupte grele au loc şi în jurul localităţii Svatove, tot în Lugansk.

Sirenele de raid aerian se aud din nou în Ucraina

În restul Ucrainei sirenele de raid aerian au fost din nou declanşate miercuri dimineaţă, dar în cele din urmă nu a avut loc niciun nou atac rusesc cu rachete. Presa ucraineană afirmă că sirenele au fost activate după ce avioane de atac ruseşti au decolat din Belarus.

După ce în ultimele luni s-au repliat din mare parte din provincia nordică Harkov în urma unei contraofensive ucrainene şi de pe malul de vest al fluviului Nipru în regiunea sudică Herson, trupele ruse s-au regrupat în provinciile estice Doneţk şi Lugansk şi în ce mai controlează din Harkov, consolidând linia frontului în timp ce continuă să încerce acţiuni ofensive.

Dar pe ansamblu frontul pare îngheţat într-un război de uzură cu un mare consum de muniţii şi mari pierderi umane şi în echipamente, pierderi pe care fiecare parte le minimalizează în ce o priveşte şi le exagerează pe cele ale adversarului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Armata Kievului încearcă să recupereze Kreminna, "poarta de acces" în Donbas. Orașul a fost ocupat de ruși în luna aprilie