Antena Meniu Search
x

Forțe armate, mobilizate pe străzile din Viena după atacul terorist soldat cu numeroase victime

Este stare de alertă în Austria, după ce un atac terorist sângeros a avut loc aseară în centrul Vienei. Cel puţin cinci oameni au murit, iar 17 au fost răniţi. Potrivit ministrului de Interne, unul dintre atacatori, despre care s-a confirmat ulterior că era un simpatizant ISIS, a fost împuşcat mortal de către poliţişti la doar câteva minute după ce a început să tragă la întâmplare în oameni. Restul atacatorilor ar fi fugit şi sunt şi în aceste momente căutaţi de forţele de ordine.

de Redactia Observator

la 03.11.2020, 13:09

Vezi și
  • Atacul armat din Viena s-a soldat cu cel puțin cinci morți.
  • Polițiștii sunt în căutarea unor complici ai atacatorului ucis deja de forțele de ordine.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Karl Nehammer, ministrul de Interne: Este cea mai grea zi pentru Austria, de mulţi ani. Ne confruntăm cu un atac terorist.

Eveline, martoră: Dintr-o dată au început împuşcăturile. Mai întâi nu ne-am dat seama ce era, dar apoi oamenii de pe alte terase au început să fugă.

Vorbim despre atacuri date aproape în acelaşi timp, în şase locuri din centrul Vienei.

Primele împuşcături s-au auzit în cartierul evreiesc, în apropiere de o sinagogă. Acolo, atacatorul a deschis focul la întâmplare asupra oamenilor care se aflau în acele momente la cafenele şi restaurante. Simultan, focurile de armă s-au auzit pe mai multe străzi din Centrul Vechi al Vienei.

Înspăimântaţi, oamenii au căutat să se pună la adăpost. Armata a fost ulterior mobilizată pentru a asigura paza obiectivelor importante şi pentru a permite Poliţiei să se concentreze asupra căutării teroriştilor. 

Localnicilor li se recomandă, în continuare, să rămână în case, iar cursurile au fost suspendate. 

Controalele au fost întărite şi la frontierele Austriei cu ţările vecine. 

Un alt aspect important este faptul că atacul a avut loc când mai era doar o oră până la lockdwon, adică până când oamenii nu mai aveau voie să petreacă la terasele din Centrul Vechi. 

Asta arată dorinţa de a face cât mai multe victime cu putință.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Forțe armate, mobilizate pe străzile din Viena după atacul terorist soldat cu numeroase victime