Antena Meniu Search
x

Armata rusa, desfăsurare de forțe grandiaoasă

Rusia a sărbătorit 70 de ani de la victoria asupra regimului nazist cu cea mai mare paradă organizată de la destrămarea Uniunii Sovietice. Mii de soldaţi şi sute de tancuri şi blindate au defilat în Piaţa Roşie, în faţa preşedintelui Vladimir Putin.

Vezi și

Rusia a sărbătorit 70 de ani de la victoria asupra regimului nazist cu cea mai mare paradă organizată de la destrămarea Uniunii Sovietice. Mii de soldaţi şi sute de tancuri şi blindate au defilat în Piaţa Roşie, în faţa preşedintelui Vladimir Putin. 

Cele mai mândre unităţi ale armatei ruse s-au aliniat în Piaţa Roşie pentru a 70-a aniversare a victoriei asupra naziştilor. Peste 16 mii de soldaţi i-au dat onorul preşedintelui. 

În discursul său, Vladimir Putin le-a mulţumit aliaţilor occidentali pentru contribuţia la victorie dar a avertizat şi asupra presupuselor pericole ale actualei situaţii internaţionale.

Parada a pus în scenă o adevărată istorie a fostei Armate Roşii şi a armatei ruse de astăzi. Trupele de cavalerie din timpul revoluţiei şi blindatele celui de-al doilea război mondial au fost urmate de cele mai noi produse ale industriei militare ruse. Vedeta a fost deja celebrul tanc T-14, numit şi ARMATA, care, potrivit experţilor, întrece toate modelele occidentale echivalente.

La finalul paradei, cerul a fost împânzit de avioane de vânătoare şi elicoptere ce au făcut o demonstraţie aeriană pe măsura evenimentului.

Defilarea a fost urmată de un alt moment impresionant. Sute de mii de oameni au purtat, pe străzile Moscovei, portrete ale părinţilor sau bunicilor lor, luptători pe fronturile războiului. În Piaţa Roşie, li s-a alăturat şi preşedintele, cu imaginea tatălui său, marinar pe o navă militară.

Festivităţile de la Moscova au fost boicotate de liderii occidentali, ca protest faţă de anexarea Crimeei şi susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei. Au fost prezenţi, în schimb, secretarul general al ONU şi preşedinţii Chinei, Indiei, Africii de Sud şi ai unor foste republici sovietice. 

Seara, Putin a oferit o recepţie la Kremlin pentru veteranii de război şi invitaţii străini. El a elogiat "unitatea şi frăţia popoarelor fostei Uniuni Sovietice", dar şi spiritul alianţei cu puterile occidentale, care a făcut posibilă victoria în război. Ziua s-a încheiat cu un grandios foc de artificii în Piaţa Roşie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Armata rusa, desfăsurare de forțe grandiaoasă