Antena Meniu Search
x

Armata rusă rămâne o amenințare formidabilă, forţele terestre sunt mai mari ca la începutul războiului, avertizează oficiali americani

Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, generalul armatei americane Christopher G. Cavoli, a evaluat săptămâna trecută, în timpul unei audieri în senatul american, că deşi forțele terestre ale Rusiei au fost afectate de războiul din Ucraina, multe alte elemente ale armatei ruse au rămas neatinse. 

de Redactia Observator

la 01.05.2023, 17:42

Armata rusă rămâne o amenințare formidabilă, forţele sale terestre sunt mai mari ca la începutul războiului, avertizează oficiali americani
- Ria Novosti

Generalul Christopher Cavoli, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate din Europa, a subliniat în special forța submarină a Rusiei, despre care a spus că este extrem de activă în Oceanul Atlantic în ciuda luptelor din Ucraina. "O mare parte din armata rusă nu a fost afectată negativ de acest conflict. Unele dintre aceste forțe sunt forțele lor submarine", a spus Cavoli.

Generalul a refuzat să ofere prea multe detalii despre submarine pentru că audierea din senat a fost publică, nu secretă, dar a făcut o scurtă analiză a operațiunilor. "Rușii sunt mai activi acum decât i-am văzut noi de-a lungul anilor, iar patrulele lor spre Atlantic și în tot Atlanticul sunt la un nivel înalt, de cele mai multe ori la un nivel mai înalt decât am văzut noi în ultimii ani", a apreciat el. "Și asta, așa cum ați subliniat, în ciuda tuturor eforturilor pe care le depun în interiorul Ucrainei".

 Forţele terestre ale Rusiei sunt mai mari azi. Fortele marine şi aeriene au avut pierderi mici 

Armata rusă a suferit pierderi uluitoare în războiul din Ucraina, pe care Moscova l-a început în urmă cu mai bine de un an, aminteşte military.com. Estimările cu privire la numărul exact de soldaţi ucişi sau răniţi în război variază. Informații secrete, scurse recent de la Pentagon, plasează numărul soldaţilor ruşi morţi şi răniţi între 189.500 și 223.000. Pierderile au fost suficient de mari încât Moscova a chemat recruți și a luat măsuri pentru a îngreuna evitarea înrolărilor. 

Pe acelaşi subiect

În ciuda pierderilor și a faptului că armata nu a reușit până acum să atingă niciun obiectiv major în război, oficialii americani continuă să avertizeze că Rusia prezintă o amenințare "acută" la adresa securității americane și europene. Cavoli a reluat miercurea trecută acest avertisment, adăugând că, deși ucrainenii sunt într-o poziție bună pentru contraofensiva de primăvară, Rusia rămâne un inamic formidabil.

"Forța terestră rusă a fost oarecum degradată de acest conflict, deși astăzi este mai mare decât era la începutul conflictului", a spus el. "Forțele aeriene au pierdut foarte puțin; au pierdut 80 de avioane. Mai au încă 1.000 de avioane de luptă și bombardiere. Marina lor a pierdut o navă".

Celeste Wallander, secretarul adjunct al Apărării pentru afaceri de securitate internațională, care a fost fost auadiată în senat alături de Cavoli, a apreciat că este "foarte puțin probabil" ca Rusia să poată pune mâna pe toată Ucraina. Dar a avertizat și împotriva subestimării forței armatei ruse în acest moment al războiului.

"Forțele sale convenționale, forțele terestre care se află în Ucraina au fost devastate", a spus Wallander. "Rusia încă păstrează capacități strategice, o forță aeriană, cibernetică, subacvatică... Nu ar trebui să facem greșeala de a subestima capacitățile militare ale Rusiei pentru că miza în caz că greşim este prea mare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Armata rusă rămâne o amenințare formidabilă, forţele terestre sunt mai mari ca la începutul războiului, avertizează oficiali americani