Antena Meniu Search
x

Armata ucraineană confirmă că un militar a murit la Lugansk, iar alţii au fost răniţi în confruntări cu insurgenţi proruşi

Un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi şase au fost răniţi, marţi, în confruntări cu insurgenţi separatişti proruşi, în regiunile Lugansk şi Doneţk, anunţă armata ucraineană, conform cotidianului Le Figaro.

de Redactia Observator

la 22.02.2022, 21:46

Armata ucraineană confirmă că un militar a murit, iar alţii au fost răniţi în confruntări cu insurgenţi proruşi - Profimedia Images

"Un militar a fost ucis în regiunea Lugansk", a declarat Pavlo Kovalciuk, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene. Alţi şase militari ucraineni au fost răniţi în diverse incidente produse marţi în Donbas.

Confruntările militare s-au intensificat în ultima săptămână în regiunile separatiste din estul Ucrainei, scrie Mediafax. Criza riscă să escaladeze în contextul în care armata rusă ar putea interveni în scurt timp în aceste regiuni, după ce preşedintele Vladimir Putin le-a recunoscut luni independenţa.

O intervenţie militară rusă riscă să întâmpine rezistenţa puternică a armatei ucrainene, care în ultimele ore a mobilizat trupe pe linia de contact din Donbas.

Rusia își retrage personalul diplomatic din Ucraina

Marți seară, Rusia a anunţat marţi că îşi va retrage personalul diplomatic din Ucraina „pentru a le proteja viaţa şi a le oferi siguranţă”, conform unui comunicat dat publicităţii de către Ministerul de Externe din Rusia.

„În circumstanţele actuale, prioritatea noastră este să avem grijă de diplomaţii ruşi şi de angajaţii Ambasadei şi consulatelor generale”, se menţionează în comunicatul citat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Armata ucraineană confirmă că un militar a murit la Lugansk, iar alţii au fost răniţi în confruntări cu insurgenţi proruşi