Antena Meniu Search
x

Video Armata ucraineană se pregătește de "o ultimă bătălie" în Mariupol: "Vă cerem să vă amintiţi de noi cu un cuvânt bun"

Armata ucraineană anunţă luni că se pregăteşte de "o ultimă bătălie" - din cauza "epuizării” muniţiei" - în portul devastat Mariupol, din sud-estul Ucrainei, un oraş asediat de către armata rusă de peste 40 de zile, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 11.04.2022, 15:59

tanc în Mariupol
Armata ucraineană se pregătește de "o ultimă bătălie" în Mariupol: "Vă cerem să vă amintiţi de noi cu un cuvânt bun" - Profimedia Images

"Azi (luni) va fi probabil ultima bătălie, pentru că ni se epuizează muniţiile. Unii dintre noi vom muri, alţii vom fi luaţi prizonieri", scrie într-o postare pe Facebook a 36-a Brigadă a Marinei din cadrul forţelor armate ucrainene. "Suntem pe cale să dispărem lent", se arată în acest comunicat. "Nu ştim ce se va întâmpla, dar vă cerem să vă amintiţi (de noi) cu un cuvânt bun", le cere brigada ucrainenilor.

"Timp de peste o lună, am luptat fără o reaprovizionare cu muniţie, fără hrană, fără apă" şi "am făcut posibilul şi imposibilul", afirmă brigada, care regretă lipsa de ajutor "de la Comandamentul armatei şi de la preşedintele" Volodimir Zelenski.

"Am primit o singură dată 50 de obuze, 20 de mine, rachete antitanc (de tip) NLAW. Nu ni s-a dat nimic altceva. N-au fost decât promisiuni nerespectate", deplânge brigada, potrivit news.ro.

Rușii susțin că au încercuit Batalionul Azov

Pe acelaşi subiect

Russia Today a publicat o înregistrare video cu avansul forțelor rusești în Mariupol, în care corespondenții de război ruși anubță că trupele ucrainene au fost izolate în cel puțin două grupuri și că Batalionul Azov este complet încercuit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Videoclipul a fost distribuit pe canalul său de Telegram de Murad Gazdiev, unul dintre corespondenții de război ai Russia Today și redistribuită pe pagina sa de Twitter de analistul militar specializat în forțele armate ruse Rob Lee, informează Hotnews.

Zelenski: "Au distrus complet Mariupolul şi l-au făcut cenuşă"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că se gândeşte la "zecile de mii" de oameni care au fost ucişi în oraşul Mariupol, asediat de armata rusă, şi a cerut Coreei de Sud un ajutor militar, într-un discurs, prin videoconferinţă, în Parlamentul sud-coreean, în care a acuzat Rusia de "distrugerea completă" a acestui oraş situat în sud-estul Ucranei, relatează AFP.

"Era un oraş cu o jumătate de milion de locuitori. Ocupanţii l-au asediat şi nu permis să se trimtă apă şi hrană. Ruşii au distrus complet Mariupolul şi l-au făcut cenuşă. Cel puţin zeci de mii de cetăţeni ai Mariupolului au fost ucişi", a declarat el.

Zelenski acuză Rusia de faptul că vrea să facă din Mariupol "un exemplu".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Armata ucraineană se pregătește de "o ultimă bătălie" în Mariupol: "Vă cerem să vă amintiţi de noi cu un cuvânt bun"