Antena Meniu Search
x

Inedit! Arta copacilor din glastre

O fascinantă colecţie de arbori miniaturali "bonsai" este expusă la Hong Kong, înainte de a fi vândută la licitaţie la sfârşitul lunii

Vezi și

O fascinantă colecţie de arbori miniaturali "bonsai" este expusă la Hong Kong, înainte de a fi vândută la licitaţie la sfârşitul lunii

"Sculpturi vii" este titulatura expoziţiei deschisă la o casă de licitaţie din Hong Kong. Fiecare dintre cei 16 bonsai este, într-adevăr, în aceeaşi măsură o plantă vie şi o creaţie artistică în care viziunea estetică şi talentul cultivatorului se îmbină cu voinţa naturii.

Unii dintre arborii crescuţi în ghivece sunt în vârstă de 200 de ani. Dar vedeta colecţiei este un prun chinezesc plantat la începutul secolului al XX-lea şi distins, nu de mult, cu medalia de aur la o mare expoziţie de bonsai din Nanjing.

Europa a preluat denumirea japoneză a copacilor miniaturali, dar arta cultivării lor este răspândită şi apreciată şi în China.

Proprietarul colecţiei spune că a început să cultive bonsai cu mai bine de 20 de ani în urmă. Acum, însă, este nevoit să se despartă de ei deoarece nu le mai poate dedica timpul pe care îl merită îngrijirea lor. El îndrăzneşte, cu greu, să estimeze valoarea colecţiei, dar crede că preţul unui arbore poate varia între 6.500 şi 130.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Inedit! Arta copacilor din glastre