Antena Meniu Search
x

Artificiile şi petardele, interzise în Ucraina. Deputată: Reînvie amintiri "de nesuportat" pentru ucraineni

Parlamentul Ucrainei a aprobat marţi o lege care interzice artificiile şi petardele pentru a preveni traumatizarea a milioane de ucraineni care au fost expuşi la explozii în timpul războiului, transmite EFE, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 12.04.2023, 13:15

Ucraina interzice artificiile şi petardele pentru a nu traumatiza victimele războiului
Ucraina interzice artificiile şi petardele pentru a nu traumatiza victimele războiului - Shutterstock

"În sfârşit, artificiile sunt interzise prin lege!", a scris pe contul său de Facebook Evgheniia Kravciuk, deputată din partidul Slujitorul Poporului, al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Kravciuk este unul dintre iniţiatorii legii.

Un total de 290 de deputaţi din Rada Supremă, compusă din 450 de mandate, au votat în favoarea legii.

Petardele de tip F1 sunt exceptate de la interdicţie

Kravciuk a explicat că petardele şi artificiile reînvie amintiri "de nesuportat" pentru ucraineni, care distrug orice "atmosferă de petrecere". Deputata s-a felicitat şi pentru suferinţa de care vor fi scutite animalele, odată cu votarea acestei interdicţii.

Petardele de tip F1 sunt exceptate de la interdicţie, deoarece sunt considerate a fi de pericol şi nivel de zgomot reduse şi sunt destinate utilizării în zone delimitate care includ interiorul clădirilor de locuit. Legea, care declară ilegală atât utilizarea, cât şi vânzarea articolelor pirotehnice, va intra în vigoare după un moratoriu de şase luni care va fi prelungit la un an în cazul exporturilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Artificiile şi petardele, interzise în Ucraina. Deputată: Reînvie amintiri "de nesuportat" pentru ucraineni