Antena Meniu Search
x

Artizanul român care pictează pantofi cu vin în Italia

Pe malul Adriaticii, un gălăţean îşi trăieşte zilnic visul din copilărie. Bărbatul îşi câştigă traiul din pasiunea pe care o are de mic, cea pentru pantofi. În Italia, Gabriel creează cu multă migală şi cu ajutorul unor tehnici vechi de mii de ani, precum pigmenţii din vin roşu, pantofi originali, care se vând şi cu 700 de euro perechea.

de Cornelia Crîşmaru

la 07.09.2020, 00:41

Vezi și
  • Gabriel e din 2000 în Italia.
  • Românul vrea să facă pantofi din piele de murena.

Cizmăria a fost mereu marea pasiune a lui Gabriel Basso. În copilărie, îşi făcea espadrile din diverse materiale. Iar după ce a terminat şcoala, a decis să se dedice complet pasiunii sale. 3 ani a pendulat între România şi Italia, până ce a decis să se stabilească pe malul Adriaticii, unde şi-a deschis un atelier.

Gabriel Basso, artizan: Familia mea este de origine italiană. În 2000, am plecat în Italia făcând cu totul şi cu totul altceva. Eram sportiv de performanţă. Printr-o întâmplare, am intrat în această lume a încălţămintei. De atunci nu am mai lăsat (domeniul n.r.).

O pereche de pantofi are în spate o muncă de până la zece zile, iar clienţii scot din buzunar până la 700 de euro. Cei care vor să fie şi mai speciali pot alege şi pantofi de 5.000 de euro.

Gabriel Basso, artizan: Este o pereche de pantofi făcută din piele de crocodil, 100% realizată manual, deci de la producţia feţei de încălţăminte până la ultimul cui bătut, e totul făcut manual.

Pasiunea lui Gabriel merge şi mai departe. Încearcă tehnici artizanale şi materii prime diverse, precum purpura, un pigment natural folosit pe vremea romanilor.

Gabriel Basso, artizan: Dorind să fac un produs 100% manual 100% tradiţional am zis de ce nu putem încerca şi cu vin.

Pe timpuri, în zona în care locuieşte, oamenii tăbăceau pielea unui peşte, murena, pentru a face diverse obiecte. Pentru Gabriel este încă o provocare. La începutul anului, i-a venit ideea de a încerca să facă prima pereche de pantofi din piele de murena, dar pandemia i-a întrerupt planurile.

Gabriel Basso, artizan: Până acum s-au făcut pantofi din rechin, din somon, din elefant. Ar fi premieră, eu zic, premieră mondială. Nimeni nu a mai făcut până acum din piele de murena.

Dincolo de excentricităţi, recomandarea lui este ca alegerea unei perechi de pantofi să ţină cont de calapod şi de materialul din care sunt realizaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Artizanul român care pictează pantofi cu vin în Italia