Antena Meniu Search
x

Aşa ceva?! "Că voi egalitate, dar nu pentru… cimpanzei"

O organizaţie din New York apară cimpanzeii şi cere eliberarea acestora din captivitate invocând încălcarea drepturilor omului

O organizaţie din New York apară cimpanzeii şi cere eliberarea acestora din captivitate invocând încălcarea drepturilor omului

Cimpanzeii ar putea avea aceleaşi drepturi ca şi oamenii, dacă un tribunal din New York va delibera în favoarea animalelor. Cazul ar încheia o lungă perioadă agitată pentru iubitorii de animale, care susţin că cimpanzeii deţin calităţi umane şi ar trebui să se bucure de o serie de drepturi.

Totul a pornit de la un cimpanzeul Tommy, care a fost ţinut în captivitate, într-o fermă în New York. Militanţii au invocat atunci faptul că lui Tommy i s-a refuzat dreptul la libertate. În viziunea lui Steven Wise, conducătorul proiectului, Tommy ar trebui catalogat drept o "persoană juridică". "Este un lucru greşit din punct de vedere moral. Cât priveşte libertatea şi egalitatea, Tommy ar trebui să fie privit ca o persoană."

Organizaţia se prezintă ca fiind "prima și singura asociaţie care militează pentru ca, pe baza dovezilor ştiinţifice existente, anumite animale non-umane (maimuţele mari, delfinii şi elefanţii) să poată beneficia de o serie de drepturi legale de bază precum libertatea şi integritate.

Comform mirror.co.uk, până în prezent, organizaţia a deschis o serie de procese în numele a patru cimpanzei crescuţi în captivitate, în New York.

"Am susținut că primii noștri reclamanți cimpanzei ar trebui să fie eliberaţi, apoi transferaţi într-un mediu natural în care să poată trăi împreună cu alţi cimpanzei aşa cum se întâmplă, de pildă, în America de Nord", a mai spus Steven Wise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Aşa ceva?! "Că voi egalitate, dar nu pentru… cimpanzei"