Antena Meniu Search
x

Atac armat la un turneu de jocuri video, în Florida! Doi oameni au fost uciși, atacatorul s-a sinucis

Un concurs dedicat împătimiţilor de jocuri video din Florida a devenit, pe neaşteptate, scena unui atac armat sângeros şi cât se poate de real. Doi oameni au fost ucişi de focurile de armă trase de un jucător care, apoi, s-a sinucis. Alte 11 persoane sunt rănite. 

Vezi și

Un concurs dedicat împătimiţilor de jocuri video din Florida a devenit, pe neaşteptate, scena unui atac armat sângeros şi cât se poate de real. Doi oameni au fost ucişi de focurile de armă trase de un jucător care, apoi, s-a sinucis. Alte 11 persoane sunt rănite. În ultimii ani, în Florida au mai avut loc două masacre cu arme de foc, soldate cu zeci de victime. Vă avertizăm, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional. 

Imaginile atacului au fost transmise în direct pe reţelele sociale. Focurile de armă au răsunat în timpul unui turneu organizat între iubitorii unui joc video fără violenţă, o simulare de fotbal american. Competiţia se desfăşura într-un centru comercial din oraşul Jacksonville, plin de clienţi la acea oră. Cuprinşi de panică, oamenii au fugit după adăpost.

Haosul generat a fost atât de mare încât numărul victimelor a fost, timp de mai multe ore, incert. Iar poliţiştii au verificat întregul complex, în căutarea suspecţilor. În cele din urmă, autorităţile au confirmat că doi oameni au murit, iar agresorul, care acţionase singur, s-a sinucis înaintea sosirii forţelor de ordine.

Ucigaşul a fost identificat, deocamdată neoficial: un bărbat de 24 de ani din Baltimore, participant la turneu, pe care de altfel îl şi câştigase anul trecut. Los Angeles Times scrie că el pare să-şi fi ales victimele, poate ca să se răzbune după ce pierduse o partidă. Poliţia nu a confirmat încă această versiune. Nouă oameni au fost răniţi de gloanţe şi sunt internaţi în spital, unul fiind în stare gravă. Alte două persoane s-au accidentat în timp ce fugeau.

Atacul a avut loc pe fondul unor aprinse dezbateri asupra dreptului de a purta arme, după ce, în februarie, 17 elevi şi profesori au fost ucişi la o şcoală, tot în Florida. Acum doi ani, în acelaşi stat american, 49 de oameni au fost împuşcaţi mortal într-un club de homosexuali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atac armat la un turneu de jocuri video, în Florida! Doi oameni au fost uciși, atacatorul s-a sinucis