Antena Meniu Search
x

Atac cu RACHETE în oraşul ucrainean Mariupol. Cel puţin 20 de oameni au MURIT

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise într-un atac cu rachete Grad care a vizat sâmbătă dimineaţă un cartier al oraşului-port ucrainean Mariupol

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise într-un atac cu rachete Grad care a vizat sâmbătă dimineaţă un cartier al oraşului-port ucrainean Mariupol

UPDATE 16:30 Cel puţin 20 de persoane au fost ucise într-un atac cu rachete Grad care a vizat sâmbătă dimineaţă un cartier al oraşului-port ucrainean Mariupol, anunţă autorităţile ucrainene, atribuind agresiunea insurgenţilor proruşi. Administraţia de la Kiev a cerut convocarea de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU.

"La morgă au fost aduse 20 de cadavre. Este posibil ca bilanţul să crească", a declarat Abroschin în cursul unei reuniuni de urgenţă a Statului Major ucrainean, convocată de premierul Arseni Iaţeniuk.

UPDATE 15:45 Cel puţin 15 persoane au fost ucise într-un atac cu rachete Grad care a vizat sâmbătă dimineaţă un cartier al oraşului-port ucrainean Mariupol, anunţă autorităţile ucrainene, atribuind agresiunea insurgenţilor proruşi.

"15 persoane au fost ucise în atacul de la Mariupol, iar 46 au fost rănite, inclusiv o fată de 12 ani", a comunicat Ministerul ucrainean de Interne, informează AFP, potrivit Mediafax.

Bilanţul precedent era de zece morţi.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morţi.

"Insurgenţii au lansat rachete Grad spre portul Mariupol. (...) Mai multe case au fost distruse", a comunicat armata ucraineană, conform Mediafax. Potrivit Primăriei oraşului, o rachetă a căzut într-o piaţă comercială.

Mariupol este singurul oraş mare din estul Ucrainei aflat sub controlul forţelor guvernamentale.

Autorităţile locale au anunţat că cel puţin zece persoane au fost ucise în bombardament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Atac cu RACHETE în oraşul ucrainean Mariupol. Cel puţin 20 de oameni au MURIT