Antena Meniu Search
x

Video Atac iminent asupra Odessei, oraş cu un milion de locuitori. Armele pe care armata lui Putin le va folosi în premieră

14 nave ruseşti de luptă sunt pregătite să lovească Odessa, oraş aflat la mai puţin de 300 de kilometri de graniţele României. Mii de militari ruşi sunt pregătiţi să debarce cu sute de blindate. Zeci de mii de oameni au fugit deja din localitate spre România sau Republica Moldova. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 17.03.2022, 20:21

Vezi și

Atacul asupra Odessei este iminent. Vorbim de un oraş cu aproape un milion de oameni. Dacă va fi cucerit, ar conecta Transnistria la coridorul terestru realizat între Peninsula Crimeea şi republicile separatiste din partea estică a Ucrainei.

14 nave s-au apropiat de Odessa. Sunt nave de tip PROIECT 1171, dotate cu lansatoare de rachete de tip Grad, tunuri de 57 de milimetri şi alte tunuri aeriene de 25 de milimetri. Avantajul acestor nave este că pot transporta aproximativ 40 de blindate amfibii şi 20 de tancuri. Pot avea la bord până la 425 de militari complet echipaţi.

Alte nave identificate în apele ucrainene sunt cele de tip PROIECT 775. Sunt nave de luptă destul de vechi dar pot transporta aproape 350 de soldaţi, 10 tancuri şi 12 vehicule blindate.

Atac iminent asupra Odessei

Pe acelaşi subiect

Un eventual desant maritim la Odessa este însă extrem de dificil. Ucrainienii au minat apele şi plajele.

În plus au adus la ţărmul mării şi instalaţii de luptă antiaeriană de tip S300 PT.  Raza lor de acţiune este de aproape 75 de kilometri, rachetele sol-aer au o lungime de 7 metri şi o greutate de aproape 1500 de kilograme.

Atacul asupra Odessei ar putea fi prima acţiune ruseacsă de desant maritim de până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Atac iminent asupra Odessei, oraş cu un milion de locuitori. Armele pe care armata lui Putin le va folosi în premieră