Antena Meniu Search
x

Video Sute de blindate Piranha 5, construite integral la Uzina Mecanică Bucureşti, vor intra în dotarea soldaţilor români

La doi paşi de conflictul din Ucraina, România ia decizia înarmării. 133 de noi transportoare de tip Piranha vor fi produse la Bucureşti şi vor intra în dotarea armatei în următorii ani. Până atunci, soldaţii români se antrenează cu ce au: blindate vechi de peste 30 de ani. 

de Redactia Observator

la 15.03.2022, 20:54

Vezi și

227 de maşini de luptă de tip Piranha 5 va primi în total armata română. Transportorul blindat are o greutate de 33 de tone, poate atinge 100 de kilometri pe oră şi are o autonomie de până la 700 de kilometri. Este dotat cu un tun de 30 de milimetri şi o mitralieră de 7,62 de milimetri şi are o putere a focului de până la doi kilometri.

Noile blindate sunt construite integral la Uzina Mecanică Bucureşti

68 de astfel de transportoare au fost deja livrate către două batalioane ale forţelor terestre. Alte 26 vor ajunge în România până la finalul anului. Iar 133 de noi blindate comandate vor fi construite integral la Uzina Mecanică Bucureşti în colaborare cu americanii de la General Dinamycs.

Florin Spătaru, ministrul Economiei: Acest parteneriat va reprezenta un start pentru industria de apărare din România. Acest pas pe care îl facem prin semnarea acestui acord, trebuie să fie marcat corespunzător şi să fie un angajament din partea celor două părţi că vor livra la timp pentru beneficiarii pe care îi avem.

Pe acelaşi subiect

Dotarea soldaţilor români cu transportoare blindate noi nu a fost lipsită de emoţii. Prima tranşă a întârziat aproape un an din cauza unor probleme legate de sistemele de comunicaţii.

Nicolae Ciucă, premierul României: România devine una dintre primele ţări unde se localizează producţia de tehnică şi echipamente militare moderne.

Turela blindatelor Piranha 5 va fi proiectată la Măgurele, iar comunicaţiile şi părţile informatice vor fi realizate tot de o firmă românească.

Alfonso Ramonet, președintele General Dynamics: Am livrat până acum aproape 15 mii de blindate de tip Piranha, Piranha 5 fiind membrul de top al acestui tip de transportoare.

Armata română are nevoie urgentă de transportoare şi vehicule blindate destinate forţelor terestre. Soldaţii luptă încă în vehicule fabricate între anii 1978 şi 1991.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Sute de blindate Piranha 5, construite integral la Uzina Mecanică Bucureşti, vor intra în dotarea soldaţilor români