Antena Meniu Search
x

Video Condițiile infernale în care se adăposteau peste 1.000 de oameni, în teatrul bombardat din Mariupol: "Acest asediu este inuman!"

Atacurile intense ale rușilor fac măcel în Ucraina. Peste o mie de civili, care se ascundeau în subsolul teatrului din Mariupol, au fost bombardaţi de trupele ruseşti. Până acum, sunt veşti doar despre 130 de oameni, scoşi în viaţă dintre ruine. Salvatorii sapă în continuare printre dărâmături. Tirul de artilerie asupra teatrului vine la o săptămână după ce o maternitate din acelaşi oraş a fost lovită de rachete.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 19:39

Vezi și

Un munte de dărâmături a rămas după ce o rachetă a lovit teatrul dramatic din Mariupol. Imagini filmate după bombardament surprind clădirea ruptă în două şi acoperită de un fum gros. Poze surprinse din satelit arată şi două scrisuri uriaşe în curtea teatrului, care avertizează că acolo se află copii. Dar trupele ruseşti nu mai fac diferenţa între militari şi civili, între soldaţi şi femei şi copii. 

Peste o mie de oameni se adăposteau în buncărul antiaerian din subsolul clădirii, după cum arată imagini filmate pe 15 martie. 

Peter Stano, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene: Am asistat la atrocităţile continue ale Rusiei în Ucraina. Am asistat la bombardarea unui adăpost civil din clădirea teatrului din Mariupol, oraş sub asediul trupelor ruse. Acest asediu este inuman!

Veşti bune vin de la un parlamentar ucrainean, care anunţă că adăpostul a rezistat atacului cu rachete şi oamenii sunt scoşi vii de sub dărâmături. Condamnată de lumea întreagă, Rusia se apără. Nu recunoaşte atacul şi dă vina pe ultranaţionialiştii ucraineni, batalionul Azov.

Pe acelaşi subiect

Maria Zaharova, Ministerul rus de Externe: Regimul de la Kiev a dat imediat vina pentru tot ce s-a întâmplat în Mariupol, pentru bombardarea teatrului, pe tupele ruse. Este o minciună!

Mariupol este sub asediu de la începutul invaziei. Cum arăta înainte ca Rusia să-l atace

Mariupol este o ruină în care oamenii încearcă să supravieţuiască de la o zi la alta. Telecomunicaţii, electricitate, încălzire, apă... totul a fost întrerupt. 90 la sută din oraş este distrus. În unul dintre puţinele spitale rămase în picioare, intervenţiile se fac sub ploaie de bombe. 

Localnic: Ajutor. Vorbim despre un oraş, clădiri rezidenţiale. S.O.S. Ajutaţi Mariupol. Copii şi femei sunt ucişi!

Mariupol este o zonă cheie pentru succesul lui Vladimir Putin. De aici poate controla toată zona Mării Azov, aşa că trupele ruseşti nu se dau înapoi de la nimic pentru a-şi atinge obiectivul. Au fost bombardate clădiri civile precum şcoli sau spitale. 

Astfel de scene de distrugere se regăsesc în tot oraşul. Peste 2.300 de oameni au murit deja în oraşul aflat sub asediu.

Nici culoarele de evacuare nu sunt sigure. 33.000 de oameni au reuşit să iasă din oraş. Pentru alţi 300.000, viaţa este, de o lună, un teatru de război. Oamenii nu îşi pot îngropa nici morţii - cei pe care îi găsesc. Foarte mulţi sunt încă sub dărâmături.

Localnic: Am stat fără lumină, fără apă, fără căldură, fără nimic - două săptămâni într-un subsol.

Bombardamentele au continuat în ultimele 24 de ore în multe alte zone din Ucraina

Raidurile aeriene au distrus o şcoală şi un centru cultural dintr-un oraş aflat la periferia Harkovului. Armata rusă încearcă de mai multe zile să încercuiască al doilea cel mai mare oraş din Ucraina, însă contra-ofensiva respinge atacurile cu succes.

În Kiev, starea de asediu de 36 de ore s-a încheiat, însă obuzele continuă să cadă în cartiere rezidenţiale. Un om a murit şi alţi trei au fost răniţi după ce bucăţi dintr-un bloc turn s-au prăbuşit peste ei.  

O veste bună vine din Melitopol. Capturat pe 11 martie, primarul Ivan Fedorov a fost eliberat într-un schimb de prizonieri cu armata rusă. Chiar Volodimir Zelenski a făcut anunţul . 

Pentagonul are informaţii că în cealaltă tabără, cea rusă, peste 7.000 de soldaţi au murit, iar între 14 şi 20 de mii au fost răniţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Condițiile infernale în care se adăposteau peste 1.000 de oameni, în teatrul bombardat din Mariupol: "Acest asediu este inuman!"