Antena Meniu Search
x

Atac terorist la o biserică din Egipt, revendicat de Statul Islamic

Creştinii din Egipt au fost din nou ţinta unui atac terorist revendicat de Statul Islamic. Cel puţin 11 oameni au fost ucişi cu focuri de armă la o biserică.

Vezi și

Creştinii din Egipt au fost din nou ţinta unui atac terorist revendicat de Statul Islamic. Cel puţin 11 oameni au fost ucişi cu focuri de armă la o biserică de la periferia oraşului Cairo şi într-un magazin al cărui proprietar era, şi el, creştin. Poliţia egipteană afirmă că făptaşul a fost rănit şi arestat, dar unii martori spun că ar fi acţionat mai mulţi atacatori.

Primele două victime au fost ucise la magazinul deţinut de un creştin de confesiune coptă, situat într-un cartier din sudul capitalei egiptene. A urmat atacul asupra bisericii situate în aceeaşi zonă, la vreo patru kilometri. Aici a fost împuşcat mortal şi un poliţist care încerca să închidă porţile lăcaşului, pentru a-l împiedica pe terorist să intre.

Ministerul egiptean de interne susţine că a acţionat un singur individ care, după ce a tras, a încercat să arunce o bombă în incinta bisericii. El ar fi fost rănit de poliţişti şi apoi arestat. Martorii susţin, însă, că atacul a fost comis de mai mulţi bărbaţi dintre care unul ar fi fost împuşcat mortal.

Statul Islamic, care a revendicat atacul prin agenţia sa de presă, susţine, de asemenea, că a acţionat "un grup de luptători" dintre care unul "a pierit ca un martir". Deocamdată nu s-au dat explicaţii asupra acestor contradicţii. Martorii mai spun că unul din terorişti a căzut la pământ iar apoi a împuşcat mortal o femeie care încerca să-l ajute, fără să ştie cine era.

Teroriştii Statului Islamic au atacat de mai multe ori, în ultimii ani, comunitatea creştină din Egipt. Acum un an, 28 de oameni au murit în explozia unei bombe la catedrala coptă din Cairo. Autorităţile au întărit paza lăcaşurilor creştine dar după cum se vede atentatele nu pot fi oprite. Opt dintre victimele atacului de ieri au fost deja înmormântate, ceremonia fiind condusă de patriarhul bisericii copte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Atac terorist la o biserică din Egipt, revendicat de Statul Islamic