Antena Meniu Search
x

"Atac terorist" în Franţa: trei persoane au fost ucise. Una dintre victime a fost decapitată

Trei persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite, în Franţa, după ce au fost atacate de un bărbat înarmat cu un cuţit.

Alexandru Badea
de Alexandru Badea

la 29.10.2020, 12:47

Trei persoane au fost ucise într-un atac terorist, în oraşul francez Nisa
Atac terorist în Nisa - Profimedia Images
  • Mai multe persoane au fost rănite
  • Agresorul a fost împuşcat de poliţie

Atacul a avut loc joi dimineaţă, în apropiere de Biserica Notre-Dame, la Nisa. Agresorul a ucis doua femei şi un bărbat, după care a rănit mai multe persoane. Presa franceză scrie că una dintre victime a fost decapitată.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului l-au rănit grav pe atacator, iar acesta a fost transportat la spital.

Primarul oraşului Nisa, Christian Estrosi, a declarat că agresorul a strigat în repetate rânduri "Allahu Akbar", după ce a fost imobilizat, potrivit The Guardian.

"Avem două persoane care au fost ucise în biserică şi o a treia care a fost omorâtă într-un local de lângă, unde se adăpostise. Gata, trebuie sa eliminăm islamo-fascismul de pe teritoriul nostru", a mai spus Christian Estrosi, adăugând ulterior, pe Twitter, că toate datele indică faptul că este vorba de un "atac terorist".

Ancheta în acest caz a fost preluată de Parchetul Antiterorist, iar preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că se îndreaptă spre locul atacului.

Tragedia vine la două săptămâni de la uciderea profesorului Samuel Paty, în vârstă de 47 de ani, care a fost decapitat în faţa liceului unde preda, după ce le-a arătat elevilor caricaturi cu Profetul Mahomed, la o oră în care se vorbea despre libertatea de exprimare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Atac terorist" în Franţa: trei persoane au fost ucise. Una dintre victime a fost decapitată