Atacatorul din Oregon s-a sinucis la locul tragediei
Studentul care a ucis nouă persoane joi, într-un campus din statul american Oregon, s-a sinucis în fața clasei unde a avut loc tragedia.

Studentul care a ucis nouă persoane joi, într-un campus din statul american Oregon, s-a sinucis în fața clasei unde a avut loc tragedia.
Tânărul de 26 de ani, Chris Harper Mercer, a avut un schimb de focuri cu doi polițiști sosiți la fața locului imediat după masacru.
Lovit de un glonț, el a revenit în sala de curs unde omorâse deja nouă persoane, a indicat miercuri Jim Burge, comandantul poliției din Roseburg, oraș situat în apropiere de campus.
'După ce a fost rănit, atacatorul a revenit în sala de curs, a mers în fața clasei și s-a sinucis', a precizat Burge, în fața presei.
- O victimă a incendiilor din ianuarie din Los Angeles, descoperită de autorităţi la aproape 3 luni de la tragedie
- Un bărbat a murit în sala în care dădea examenul teoretic pentru permis, în Ploiești. Ar fi făcut infarct
- Un bărbat de 37 de ani, găsit mort pe acoperișul unei case în construcție din județul Timiș
- Depăşire mortală pe DN6. Un bărbat a pierit, după ce a intrat într-un TIR
- Un bătrân a murit electrocutat în Botoșani, chiar sub ochii familiei. Încerca să repare o motopompă
Atacatorul era fascinat de armele de foc, potrivit unor martori, și își procurase un stoc de 14 arme, din care șase au găsite la locul tragediei. El suferea de o formă de autism ca și mama lui, care împărtășea gustul lui pentru arme. Președintele american Barack Obama urmează să se întâlnească cu familiile victimelor vineri la Roseburg. Dar deplasarea lui a provocat polemică în această localitate cu majoritate republicană, foarte religioasă și pro-arme de foc.
Tatăl unei fete rănite, care a supraviețuit atacului prefăcându-se moartă, a afirmat pentru Fox News că a refuzat o invitație a președintelui, pe care îl acuză că politizează tragedia.
'Din principiu, sunt în dezacord cu politicile sale privind controlul armelor de foc. Prin urmare, noi (familia) nu vom veni la acest reuniune', a declarat Stacy Boylan pentru postul de televiziune american citat.
Pe rețeaua de socializare Facebook a fost creat un grup care se opune venirii lui Obama, 'Stai departe de Roseburg', la care au aderat 1.000 de persoane într-o zi.
Redactorul șef al revistei locale The Roseburg Beacon, David Jaques, a spus că 'președintele nu este binevenit'. Municipalitatea Roseburg a publicat totuși un comunicat în care atrage atenția că aceste comentarii nu reprezintă punctul de vedere al locuitorilor care îl vor primi cu căldură pe președinte.
Sursa: AGERPRES
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰