Antena Meniu Search
x

Atacatorul din Oregon s-a sinucis la locul tragediei

Studentul care a ucis nouă persoane joi, într-un campus din statul american Oregon, s-a sinucis în fața clasei unde a avut loc tragedia.

 Studentul care a ucis nouă persoane joi, într-un campus din statul american Oregon, s-a sinucis în fața clasei unde a avut loc tragedia.

Tânărul de 26 de ani, Chris Harper Mercer, a avut un schimb de focuri cu doi polițiști sosiți la fața locului imediat după masacru.

Lovit de un glonț, el a revenit în sala de curs unde omorâse deja nouă persoane, a indicat miercuri Jim Burge, comandantul poliției din Roseburg, oraș situat în apropiere de campus.

'După ce a fost rănit, atacatorul a revenit în sala de curs, a mers în fața clasei și s-a sinucis', a precizat Burge, în fața presei.

Atacatorul era fascinat de armele de foc, potrivit unor martori, și își procurase un stoc de 14 arme, din care șase au găsite la locul tragediei. El suferea de o formă de autism ca și mama lui, care împărtășea gustul lui pentru arme. Președintele american Barack Obama urmează să se întâlnească cu familiile victimelor vineri la Roseburg. Dar deplasarea lui a provocat polemică în această localitate cu majoritate republicană, foarte religioasă și pro-arme de foc.

Tatăl unei fete rănite, care a supraviețuit atacului prefăcându-se moartă, a afirmat pentru Fox News că a refuzat o invitație a președintelui, pe care îl acuză că politizează tragedia.

'Din principiu, sunt în dezacord cu politicile sale privind controlul armelor de foc. Prin urmare, noi (familia) nu vom veni la acest reuniune', a declarat Stacy Boylan pentru postul de televiziune american citat.

Pe rețeaua de socializare Facebook a fost creat un grup care se opune venirii lui Obama, 'Stai departe de Roseburg', la care au aderat 1.000 de persoane într-o zi.

Redactorul șef al revistei locale The Roseburg Beacon, David Jaques, a spus că 'președintele nu este binevenit'. Municipalitatea Roseburg a publicat totuși un comunicat în care atrage atenția că aceste comentarii nu reprezintă punctul de vedere al locuitorilor care îl vor primi cu căldură pe președinte.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Atacatorul din Oregon s-a sinucis la locul tragediei