Antena Meniu Search
x

Atacul armat din Florida, pus la cale de un veteran de război. Bărbatul ar fi fost internat pentru probleme psihice

Principalul suspect, un bărbat de origine hispanică, veteran al războiului din Irak, a fost internat în spital din cauza unor probleme psihice. FBI nu exculde varianta unui atac terorist. 

Vezi și

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 8 au fost rănite, în urma unui atac dintr-un aeroport din Florida. Un individ înarmat a deschis focul în zona de recuperare a bagajelor.

Principalul suspect, un bărbat de origine hispanică, veteran al războiului din Irak, a fost internat în spital din cauza unor probleme psihice. FBI nu exculde varianta unui atac terorist. 

Oficialii FBI spun că varianta unui atac terorist nu este exclusă. Soldatul în vârstă de 26 de ani ar fi fost internat într-un spital de boli mintale, după ce ar fi declarat că este forţat să lupte pentru gruparea teroristă Statul Islamic.

Un tânăr, în vârstă de 26 de ani, a deschis focul în al doilea terminal al aeroportului Fort Lauderdale, în urma unor altercaţii cu mai mulţi oameni, spun martorii. 13 persoane au fost împuşcate, iar pentru cinci dintre ele medicii nu au mai putut face nimic. Ceilalţi 8 răniţi au fost spitalizaţi, iar starea lor de sănătate este, acum, stabilă.

Supravieţuitorii sunt în stare de şoc.

"Stăteam aici aşteptând un taxi sau un Uber şi am auzit focuri de armă. Oamenii au început să alerge, iar noi ne-am ascuns." spune unul din cei care au văzut moartea la doi pași.

Zeci de echipe de intervenţie au ajuns, rapid, la locul faptei. În urma atacului, aeroportul a fost evacuat, iar întreaga activitate a fost suspendată. Alți pasageri au fost regrupați pe pista aeroportului, înainte de a fi conduși din nou în interiorul clădirii.

La scurt timp, atacatorul a fost prins.

Esteban Santiago este suspectul principal al atacului. Potrivit presei internaţionale, tânărul de origine hispanică a făcut parte din Garda Naţională din Puerto Rico timp de şase ani şi a stat în Irak timp de un an.

Bărbatul se întorcea din Alaska, ajuns la aeroport şi-a ridicat bagajul de cală, iar apoi s-a retras în baie pentru a scoate arma ascunsă între haine. Apoi, s-a îndreptat spre ceilalţi pasageri, care aşteptau sosirea bagajelor, şi a deschis focul la întâmplare.

Motivul rămâne necunoscut, însă rudele spun că individul ar fi fost internat în spital din cauza unor probleme psihice, în urmă cu două luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Atacul armat din Florida, pus la cale de un veteran de război. Bărbatul ar fi fost internat pentru probleme psihice