Antena Meniu Search
x

Atacul împotriva premierului slovac Robert Fico, reclasat drept atac terorist din tentativă de crimă

Autorităţile slovace vor trata atacul împotriva premierului Robert Fico drept un atac terorist şi nu o tentativă de crimă, a anunţat joi Parchetul general de la Bratislava, relatează Agerpres, citând AFP.

de Redactia Observator

la 04.07.2024 , 13:18

Atacul împotriva premierului slovac Robert Fico, reclasat drept atac terorist, nu o tentativă de crimă
Atacul împotriva premierului slovac Robert Fico, reclasat drept atac terorist, nu o tentativă de crimă - Profimedia

Afacerea ''a fost reclasată'', a declarat purtătoarea de cuvânt a Parchetului general slovac, Zuzana Drobova.

''Am adus astăzi la cunoştinţa suspectului că este totuşi vorba despre un atac terorist, o infracţiune gravă în mod special'', a adăugat ea, fără a oferi alte detalii.

Robert Fico, împuşcat de 4 ori 

Articolul continuă după reclamă

Actualmente, Fico se recuperează după rănile grave provocate de cele patru gloanţe care l-au lovit, în 15 mai, în timp ce saluta susţinători de-ai săi după o reuniune a guvernului desfăşurată în oraşul Handlova, din centrul Slovaciei.

Pe acelaşi subiect

În urma atentatului, presupusul autor, identificat de media slovace drept poetul Juraj Cintula (71 de ani), a fost inculpat pentru tentativă de crimă cu premeditare şi plasat în arest preventiv.

În vârstă de 59 de ani, Robert Fico conduce o coaliţie tripartită compusă din partidul său populist Smer-SD, partidul centrist Hlas şi formaţiunea de extremă dreapta SNS.

După atentat, el a suferit două intervenţii chirurgicale într-un spital din oraşul Banska Bystrica (centrul ţării), iar în 31 mai a fost transferat la Bratislava pentru a fi tratat la domiciliu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că vor scădea cu mult ratele, după micşorarea dobânzii-cheie?
Observator » Stiri externe » Atacul împotriva premierului slovac Robert Fico, reclasat drept atac terorist din tentativă de crimă