Antena Meniu Search
x

Atacul terorist de la Istanbul, pus la cale de ISIS

E stare de alertă la Istanbul, după ce 10 turişti au murit într-un atac terorist, în una dintre cele mai frecventate zone turistice din oraş. Cei mai mulţi dintre cei ucişi sunt turişti germani.

Vezi și

E stare de alertă la Istanbul, după ce 10 turişti au murit într-un atac terorist, în una dintre cele mai frecventate zone turistice din oraş. Cei mai mulţi dintre cei ucişi sunt turişti germani. Deocamdată, nu există informaţii că în urma atentatului ar fi avut de suferit şi cetăţeni români.

Dar zeci dintre conaţionalii care sunt acum în sejur în metropola turcă vor să revină în ţară cât mai repede. Explozia s-a produs de dimineaţă, în partea europeană a Istanbulului, aproape de Hagia Sofia. Este una dintre zonele cele mai frecventate de turiştii care vizitează metropola. Câţiva români din Constanţa se aflau în zonă în acel moment.

Martorii spun că atacatorul kamikaze s-a plasat aproape de un grup de turişti şi apoi a detonat încărcătura explozibilă. Zece dintre turiştii din grup au murit pe loc. Nouă dintre victime sunt cetăţeni germani, au confirmat autorităţile de la Berlin. Şi printre cei 15 răniţi sunt germani, alături de norvegieni şi un peruan. Niciun român nu a avut de suferit, a anunţat MAE. Dar mulţi le cer agenţiilor de turism să îi readucă urgent în România.

Autorităţile turce au stabilit deja identitatea teroristului. Este vorba despre un bărbat de 27 de ani, originar din Siria, adepat al grupării Statul islamic. Acest incident demonstrează, o dată în plus, că trebuie să fim solidari. Trebuie să fim uniţi, ca naţiune, în faţa atacurilor teroriste. Cel mai grav atentat din istoria Turciei s-a produs în urmă cu 3 luni, când 103 persoane au murit la Ankara, tot în urma unui atac orchestrat de Statul is 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Atacul terorist de la Istanbul, pus la cale de ISIS