Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Atacuri cu bombă la Ierusalim. Un mort şi cel puţin 19 răniţi, în două explozii petrecute la 30 de minute distanţă

Două explozii au tulburat liniştea, miercuri dimineaţă, în Ierusalim. Autorităţile din Israel au afirmat că este vorba despre atacuri cu bombă, în urma cărora bilanţul răniţilor a crescut deja la 19, de la 7, câte fuseseră anunţate iniţial. De asemenea, a fost confirmat şi decesul unui adolescent, scrie The Jerusalem Post. Ambele explozii s-au petrecut în staţii de autobuz.

de Redactia Observator

la 23.11.2022 , 20:14

Cel puţin 19 persoane au fost rănite miercuri dimineaţă, iar un adolescent a murit, la Ierusalim, în două explozii despre care autorităţile afirmă că au fost atacuri cu bombă, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres. Mai devreme în cursul acestei zile s-a anunţat că o explozie produsă într-o staţie de autobuz la ieşirea din oraş s-a soldat cu 12 răniţi, dintre care doi sunt în stare gravă, iar o a doua, survenită într-o altă staţie, a avariat un autocar şi s-a soldat cu trei răniţi, potrivit serviciilor de salvare.

Explozii la Ierusalim. Prima ipoteză a poliţiei

Poliţia israeliană a afirmat într-un comunicat că exploziile, produse la o jumătate de oră una de cealaltă, au fost un presupus atac palestinian.

Articolul continuă după reclamă

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Hamas nu revendică atacul

În Gaza, un purtător de cuvânt al grupării militante palestiniene Hamas a lăudat exploziile de la Ierusalim, dar nu a revendicat responsabilitatea. Purtătorul de cuvânt al Hamas, Abdel-Latif Al-Qanoua, a legat exploziile de „crimele comise de ocupaţia (israeliană) şi de colonişti”. Incidentele de miercuri au avut loc în timp ce fostul premier Benjamin Netanyahu negociază cu aliaţii pentru a forma un nou guvern de dreapta, care să includă membri ai partidelor religioase şi de extremă dreapta. Unul dintre aliaţii săi, deputatul ultranaţionalist Itamar Ben-Gvir, care conduce partidul Puterea Evreiască (Otzma Yehudit), a vizitat locul primului atentat cu bombă şi a cerut măsuri dure împotriva militanţilor.

„Chiar dacă sunt în Cisiordania, asediaţi-i şi mergeţi din casă în casă în căutarea armelor şi restabiliţi-ne puterea de descurajare”, a declarat Ben-Gvir, care speră să fie numit ministru de Interne în noul guvern.

Într-un incident separat, militanţi palestinieni au răpit marţi seara târziu trupul unui licean israelian care a murit într-un spital din oraşul Jenin din Cisiordania după ce a fost rănit într-un accident de maşină, a declarat unchiul adolescentului pentru Kan Radio. Armata israeliană a declarat că se aşteaptă ca trupul să fie dat înapoi familiei în curând. Nu este clar de ce militanţii au luat cadavrul şi nu a existat niciun indiciu imediat privind vreo legătură între acest incident şi atentatele de miercuri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Atacuri cu bombă la Ierusalim. Un mort şi cel puţin 19 răniţi, în două explozii petrecute la 30 de minute distanţă