Antena Meniu Search
x

Video Luptele crâncene continuă în sud-estul Ucrainei. SUA și UE anunță un ajutor militar de 7 miliarde € pentru armata lui Zelenski

Luptele continuă în sudul şi estul Ucrainei. Armata lui Zelenski a lansat un atac seara trecută asupra portului militar din Sevastopol, iar apărarea ruşilor spune că ar fi doborât două drone. Între timp, cetăţenii ucraineni din zonele de conflict fac faţă tot mai greu frigului şi lipsei energiei. Un nou sprijin vine din partea Statelor Unite şi a Uniunii Europene care au anunţat că oferă Kievului încă şapte miliarde de euro. Iar astăzi, Parlamentul European va vota o rezoluție prin care Rusia este definită drept stat care sponsorizează terorismul.

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 07:48

Vezi și

Apărarea antiaeriană rusească ar fi doborât seara trecută două drone după ce ucrainenii au lansat un atac asupra peninsulei Crimeea, potrivit guverrnatorului rus al regiunii. Una dintre ţinte ar fi fost portul Sevastopol care găzduieşte flota rusă de la Marea Neagră.

La Kiev, descinderile de la cunoscuta Mânăstire Lavra Peşterilor au avut loc după ce soldaţii ucraineni au primit informaţii că acolo se cântă imnuri închinate Kremlinului, cum ar fi "Mama Rusia". 

Halyna Melnychuk, enoriașăAceastă biserică nu are nimic de-a face cu Rusia. Deloc. Acesta este un monument istoric. Nu are nicio legătură cu Rusia. 

Kremlinul a reacţionat în stilul deja clasic. 

Pe acelaşi subiect

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Președinției Ruse: Partea ucraineană este de mult în război cu Biserica Ortodoxă Rusă. Poate fi văzută ca o altă verigă în lanțul acestor acțiuni militare împotriva Ortodoxiei Ruse. 

Atacuri intensificate în Donețk

Armata ucraineană anunţă că se află sub "atac continuu" în Donețk, unde artileria rusă a lansat în ultimele zile "bombardamente masive". Atacuri au loc şi în Herson, lipsit de energie electrică şi căldură încă de la începutul lunii. Cu temperaturi din ce în ce mai scăzute, oamenii din regiune s-au văzut nevoiţi să-şi părăsească locuinţele

Alexandra Barzenkova, localnică: N-am pleca niciodată din Herson, nimeni nu vrea să-și părăsească casa. Dar am fost sfătuiţi să plecăm, pentru că trebuie să ne ofere încălzire, să consume această căldură pe noi, când ar putea să o folosească pentru alţi oameni. Cei care au unde să meargă, ar trebui să o facă şi să ajute Ucraina. 

Tetyana Stadnik, localnică: Plecăm acum pentru că e înfricoșător să dormi noaptea. Obuzele ne zboară deasupra capetelor și explodează. E prea mult. Vom aștepta până când situația se va îmbunătăți. Și apoi ne vom întoarce acasă. 

Vot crucial în Parlamentul European privind Rusia

Între timp, şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a avertizat Uniunea Europeană împotriva "oboselii" faţă de războiul din Ucraina, insistând asupra adoptării unui nou pachet de sancţiuni împotriva Moscovei.

Până atunci, Parlamentul European va vota astăzi o rezoluție prin care Rusia este definită drept stat care sponsorizează terorismul. Pentru a ajuta Ucraina să facă faţă efectelor crizei energetice din ţară şi a distrugerilor provocate de război, Statele Unite au anuţat că vor oferi un ajutor financiar de 4,5 miliarde de dolari, iar Uniunea Europeană alte 2,5 miliarde de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Luptele crâncene continuă în sud-estul Ucrainei. SUA și UE anunță un ajutor militar de 7 miliarde € pentru armata lui Zelenski