Antena Meniu Search
x

Video Turcia a atacat cu drone o bază militară kurdă din Siria, folosită și de o coaliție antiteroristă condusă de SUA

O dronă militară turcă a lovit o bază militară situată în nord-estul Siriei. Baza este folosită atât de grupuri kurde, cât şi de militari ai unei coaliţi internaţionale antiteroriste, coaliţie condusă de Statele Unite. În urma atacului, doi militanţi kurzi au fost ucişi, iar alţi trei grav răniţi. Atacul e reacţia Turciei după atentantul cu bombă din Istanbul. Principalii suspecţi în cazul atentatului ar fi tocmai membrii Partidului Muncitoresc din Kurdistan, chiar dacă aceştia au negat deja orice implicare. Preşedintele turc, Recep Erdogan, a ţinut un discurs prin care şi-a motivat decizia de a ataca Siria, indicând chiar că nu se va opri aici. 

de Redactia Observator

la 23.11.2022, 07:59

Vezi și

O dronă militară turcă a atacat marţi Baza militară Al-Hasakah, situată în nord-estul Siriei, au declarat surse citate de publicaţia Der Spiegel. Informaţiile au fost confirmate de organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a precizat că doi militanţi kurzi au fost ucişi în atac, iar alţi trei au fost răniţi.

Baza militară Al-Hasakah este utilizată de grupul kurd Unităţile Populare de Apărare (YPG) în comun cu militari ai coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite care acţionează în Siria şi Irak împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, transmite Mediafax.

Administraţia SUA tocmai a lansat un apel la reducerea atacurilor în Siria, exprimând opoziţie şi faţă de încălcarea suveranităţii Irakului. Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, a îndemnat Administraţia de la Ankara şi grupurile kurde să dea dovadă de reţinere. "Statele Unite continuă să se opună oricăror acţiuni militare necoordonate care încalcă suveranitatea Irakului", a subliniat Ned Price.

Atacurile Turciei, ca răspuns la atentatul din Istanbul

Pe acelaşi subiect

Armata turcă a iniţiat noile bombardamente asupra poziţiilor insurgente kurde din Siria şi Irak ca reacţie la atentatul produs la Istanbul pe 13 noiembrie, soldat cu şase morţi şi 80 de răniţi. De asemenea, Iranul a bombardat poziţii kurde din Irak.

Autorităţile turce atribuie atacul de la Istanbul grupurilor insurgente Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi Unităţile Populare de Protecţie (YPG), care au negat implicarea în atentat.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a avertizat, marţi după-amiază, că Turcia ar putea lansa operaţiuni terestre împotriva grupurilor insurgente kurde din nordul Siriei. "Am atacat câteva zile teroriştii cu avioanele şi cu tunurile de artilerie. Dar îi vom elimina cât se poate de rapid, cu tancuri şi trupe", a afirmat Recep Erdogan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Turcia a atacat cu drone o bază militară kurdă din Siria, folosită și de o coaliție antiteroristă condusă de SUA