Antena Meniu Search
x

Atacuri la Copenhaga: Presupusul autor, un tânăr de 22 de ani născut în Danemarca și cu legături cu 'delicvenți'

Presupusul autor al celor două atacuri sângeroase de la Copenhaga s-a născut și a crescut în Danemarca și era cunoscut pentru 'infracțiuni la legislația privind armele și violențe', a anunțat duminică poliția

Presupusul autor al celor două atacuri sângeroase de la Copenhaga s-a născut și a crescut în Danemarca și era cunoscut pentru 'infracțiuni la legislația privind armele și violențe', a anunțat duminică poliția

"Presupusul autor al faptelor a fost identificat. Este un tânăr de 22 de ani, născut în Danemarca, fiind cunoscut de poliție pentru mai multe delicte, printre care infracțiuni la legislația privind armele și violențe", a indicat, într-un comunicat, poliția din Copenhaga.

"El este de asemenea cunoscut pentru legăturile sale cu grupări de delicvenți", a adăugat poliția. Potrivit unor media daneze, atacatorul ar fi un tânăr pe nume Omar El-Hussein.

Atacatorul a fost omorât de polițiști în zorii zile de duminică, după ce a deschis focul asupra acestora. Potrivit anchetatorilor, el ar fi acționat singur.

Anchetatorii nu au adus elemente privind o eventuală influență a ideologiei islamiste. Ei au precizat că atenția lor se concentrează asupra itinerariului presupusului atacator, înainte, în timpul și după atacuri. Primul atac a avut loc asupra unui centru cultural care găzduia o dezbatere despre islamism și libertatea de expresie, iar al doilea — în cursul nopții de sâmbătă spre duminică în fața marii sinagogi din Copenhaga. Doi civili au fost uciși și cinci polițiști răniți în total.

Anterior în cursul zilei de duminică, serviciile de informații daneze au indicat că analizează "ipoteza conform căreia persoana vizată ar fi fost inspirată de evenimentele care s-au desfășurat la (publicația de satiră) Charlie Hebdo la Paris".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atacuri la Copenhaga: Presupusul autor, un tânăr de 22 de ani născut în Danemarca și cu legături cu 'delicvenți'