Antena Meniu Search
x

Atenţionare de călătorie pentru români: zborurile şi mersul trenurilor, afectate de o grevă generală în Franţa

Veşti pentru românii care se află, tranzitează sau urmează să plece în Franţa. Joi, 23 martie 2023, este prevîzută o grevă generală a angajaţilor din Transport, iar curculaţia feroviară şi cursele aeriene ar putea fi perturbate. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie.

de Redactia Observator

la 22.03.2023, 18:57

Atenționare de călătorie în Franța
Atenționare de călătorie în Franța - Profimedia

MAE a emis o atenționare de călătorie în Franța, unde joi este prevăzută o grevă generală, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare, transportului public și zborurilor.

Atenționare de călătorie în Franța

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că joi, 23 martie 2023, este prevăzută o grevă generală, context în care sunt așteptate perturbări ale circulației feroviare naționale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar). De asemenea, transportul public urban ar putea fi perturbat, în contextul grevei șoferilor din acest sector, precum și din cauza modificării traseelor unor linii de transport, pe fondul demonstrațiilor planificate în orașe. Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să consulte site-urile rețelei locale de transport pentru prognoze ale traficului”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, sindicatele aeroporturilor din Paris (Charles-de-Gaulle și Orly) au anunțat, de asemenea, că se vor alătura acțiunii greviste, ca și controlorii aerieni și personalul Air France (FNIC-CGT și CGT Air France), ceea ce poate duce la perturbări ale orarului curselor aeriene. Pasagerii Air France vor fi anunțați de eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor prin SMS.

Pe acelaşi subiect

„Nu sunt excluse, totodată, perturbări ale circulației feriboturilor către Regatul Unit și insula Corsica, ca urmare a grevei federației CGT din porturi și docuri. Totodată, este posibilă prelungirea grevei și după această dată, în anumite sectoare, inclusiv în cel al transportului public. Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, se mai menționează în comunicat.

Unde pot apela românii la ajutor

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

  • Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
  • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web:

De asemenea, MAE reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Stiri externe » Atenţionare de călătorie pentru români: zborurile şi mersul trenurilor, afectate de o grevă generală în Franţa