Antena Meniu Search
x

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franţa. Cod roşu şi portocaliu de caniculă în următoarele zile

MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care vor vizita sau tranzita Franţa, începând de vineri. Météo France a anunţat cod roşu şi portocaliu de căldură extremă până pe 21 august. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 18.08.2023, 10:00

Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franţa. Cod roşu şi portocaliu de caniculă în următoarele zile
Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franţa. Cod roşu şi portocaliu de caniculă în următoarele zile - Profimedia

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că serviciul local de meteorologie – Météo France a anunțat un episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor Franței, începând de vineri, 18 august 2023 și până la începutul săptămânii viitoare, 21 august 2023.

Șapte departamente (Loire, Haute-Loire, Ain, Isère, Rhône, Savoie și Haute-Savoie) au fost deja afectate de codurile de caniculă, aerul cald urmând să se răspândească pe întreg teritoriul Franței. Codurile de caniculă se extind de vineri, 18 august 2023, la douăsprezece noi departamente: Allier, Cantal, Puy-de-Dôme, Doubs, Jura, Saône-et-Loire, Corrèze, Gers, Lot, Lot-et- Garonne, Tarn și Tarn-et-Garonne.

Ce recomandă MAE

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii web a Météo France (https://vigilance.meteofrance.fr/fr).

Pe acelaşi subiect

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele numere de telefon de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel: • Consulatul General al României la Paris: +33680713729; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Franţa. Cod roşu şi portocaliu de caniculă în următoarele zile