Antena Meniu Search
x

Tenerife, paradisul exotic devenit infern al flăcărilor. Mărturia unui român stabilit pe insulă: Există cenuşă care cade non-stop

Insula Tenerife este devastată. Incendiul de vegetaţie pare să scape de sub control, iar autorităţile se luptă permanent cu flăcările mistuitoare. Mii de hectare sunt pârjolite în timp ce oamenii fug din calea focului. Sute de pompieri s-au luptat şi în această noapte cu furia naturii cu speranţa unei victorii. Nici weekendul nu arată însă mai bine, fiind aşteptate temperaturi mult mai ridicate. Inclusiv Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Tenerife. 

de Redactia Observator

la 18.08.2023, 08:38

Vezi și

Un infern al flăcărilor. Cu asta se luptă de mai multe nopţi 350 de pompieri pe insula Tenerife. Ca să oprească extinderea focarelor, incendiază controlat unele zone, în speranţa că flăcările se vor opri dacă nu le mai alimentează vegetaţia uscată de caniculă. În zadar, însă.

Vicky Palma, consilier guvernamental: Ne confruntăm cu un incendiu cum nu a mai existat în insulele Canare. Focul își creează propria vreme în interior.

Cel puţin 3.200 de hectare de pădure de pini s-au făcut scrum, iar 7.600 de oameni au fost evacuaţi ori sunt izolaţi. Localnicii nu mai au linişte.

17 avioane şi elicoptere aruncă apă în zonele greu accesibile. De pe continent, au fost trimişi de urgenţă încă 100 de miltari în ajutor. Disperaţi, localncii au pus mâna pe greble şi au început adune crengile rupte şi vegetaţia uscată - combustibilul pentru pârjolul nemaivăzut.

Pe acelaşi subiect

Mărturia unui român stabilit în Tenerife

Autorităţile spun chiar că este cel mai grav incendiu din ultimii 40 de ani. Un român stabilit în Tenerife relatează cu groază momentele grele prin care trece întreaga insulă.

Român stabilit în Tenerife: Toate drumurile către Parcul Naţional Teide s-au închis. Nu poţi să ajungi acolo. Există cenuşă care cade non-stop. Circulă elicoptere, salvări multe am auzit. Este o situaţie de urgenţă.

Nici în weekend nu pare să se mai domolească haosul. Temperaturile vor creşte, iar vântul îşi va schimba direcţia, spun meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Tenerife, paradisul exotic devenit infern al flăcărilor. Mărturia unui român stabilit pe insulă: Există cenuşă care cade non-stop