Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Aterizare reușită pe aeroportul din Madrid a avionului care și-a pierdut o roată

A fost alarmă generală pe aeroportul din Madrid, după ce un avion care urma să ajungă la Toronto, în Canada, s-a accidentat chiar la decolare. Aeronava a pierdut o roată a trenului de rulare, iar unul din cele două motoare a fost scos din funcţiune.

de Redactia Observator

la 04.02.2020 , 14:34

A fost alarmă generală pe aeroportul din Madrid, după ce un avion care urma să ajungă la Toronto, în Canada, s-a accidentat chiar la decolare. Aeronava a pierdut o roată a trenului de rulare, iar unul din cele două motoare a fost scos din funcţiune. Înainte de a reveni pe aeroport, avionul cu 128 de pasageri a zburat mai multe ore în cerc, pentru a consuma combustibilul. În cele din urmă, a aterizat fără probleme. 

Incidentul s-a produs la decolarea avionului Boeing 767-300. Pneul uneia din roţi a explodat, iar resturile au avariat motorul stâng. Pilotul le-a comunicat pasagerilor că va reveni pe aeroport şi i-a sfătuit să nu intre în panică.

Dar avionul decolase cu rezervoarele pline, iar înaintea aterizării trebuia consumat combustibilul, pentru a preveni o eventuală explozie. Aşa că, timp de cinci ore, aeronava s-a învârtit deasupra oraşului. A coborât, uneori, la numai 800 de metri altitudine, ceea ce i-a alarmat pe localnici. Piloţii unui avion militar F-18, trimis de forţele aeriene, au examinat, din exterior, avariile şi au confirmat că aterizarea putea avea loc fără probleme.

Vezi și

Între timp, pe aeroportul din Madrid au fost mobilizate mai multe ambulanţe şi echipaje de pompieri. Dar aterizarea a decurs în deplină siguranţă. Pasagerii au coborât fără să mai fie nevoie de desfăşurarea toboganelor de evacuare.

A fost al doilea incident petrecut, într-o singură zi, pe aeroportul din Madrid, cel mai aglomerat din Spania. Dimineaţa, activitatea a fost suspendată pentru o oră după ce în zonă s-a semnalat prezenţa unor drone. 26 de curse au fost deviate pe alte aeroporturi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Aterizare reușită pe aeroportul din Madrid a avionului care și-a pierdut o roată