Antena Meniu Search
x

Aterizare ratată, după ce piloţii unui avion ar fi adormit în zbor la 11.000 de metri altitudine

Doi piloţi care efectuau o cursă din Sudan către Etiopia ar fi adormit, luni, în timpl zborului, lucru care a dus la ratarea aterizării, potrivit CNN, care citează site-ul de știri din aviația comercială, Aviation Herald

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 20.08.2022, 12:43

Aterizare ratată, după ce piloţii unui avion ar fi adormit în zbor la 11.000 de metri altitudine
Aterizare ratată, după ce piloţii unui avion ar fi adormit în zbor la 11.000 de metri altitudine - Twitter @AlexInAir

Incidentul a avut loc la bordul unui Boeing 737-800 Ethiopian Airlines pe ruta de la Khartoum la Addis Abeba, se arată în raportul care specifică momentul „când piloții au adormit” și „aeronava a continuat cursa, depășind vârful de coborâre”.

Datele obținute de site-ul citat de presa străină indică faptul că aeronava zbura la o altitudine de peste 11.000 de metri, cu pilot automat, în momentul în care nu a reușit să aterizeze pe Aeroportul Internațional Addis Abeba Bole, destinația programată, pentru zborul din 15 august.

Aparent, controlul traficului aerian nu a putut lua legătura cu echipajul, deși a făcut mai multe încercări de a-l contacta. Imediat a fost declanșată o alarmă în momentul în care avionul a depășit pista și a continuat zborul dincolo de traseul stabilit.

Aeronava a început ulterior să coboare, aterizând în siguranță aproximativ 25 de minute mai târziu.

Pe acelaşi subiect

Aterizare eşuată din cauza oboselii

Datele ADS-B (Automatic Dependent Surveillance-Broadcast) arată că aeronava survolează pista, înainte de a începe coborârea și manevrarea pentru aterizare

„Am primit un raport care indică numărul zborului etiopian ET343, pe ruta Khartoum către Addis Abeba, că a pierdut temporar comunicarea cu Addis Abeba Air Traffic Control pe 15 august 2022”, se arată într-un comunicat emis vineri de Ethiopian Airlines.

„Zborul a aterizat ulterior în siguranță, după ce comunicarea a fost restabilită. Echipajul în cauză a fost scos din operațiune în așteptarea unei investigații suplimentare. Se vor lua măsuri corective adecvate pe baza rezultatului investigației. Siguranța a fost întotdeauna și va continua să fie prima noastră prioritate", se arată în comunicat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Analistul de aviație Alex Macheras și-a exprimat pe Twitter șocul față de „incidentul profund îngrijorător”, despre care sugerează că ar fi putut fi rezultatul epuizării piloților. „Oboseala piloților nu este nimic nou și continuă să reprezinte una dintre cele mai importante amenințări la adresa siguranței aeriene la nivel internațional”, a scris el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Aterizare ratată, după ce piloţii unui avion ar fi adormit în zbor la 11.000 de metri altitudine