Antena Meniu Search
x

Galerie foto Atmosferă de asediu la Capitoliu. Zeci de mii de militari au fost mobilizaţi în ziua investirii lui Joe Biden

Mobilizare masivă în ziua în care Joe Biden a fost investit în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Pe fondul protestelor din data de 6 ianuarie, forţele de ordine au fost nevoite să recurgă la măsuri de protecţie suplimentare, pentru a se asigura că ceremonia se va desfăşura fără incidente. În jur de 25.000 de militari ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi în capitala americană.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 20.01.2021, 20:03

Vezi și
  • În jur de 25.000 de militari ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi în ziua investirii lui Joe Biden
  • Măsurile suplimentare de protecţie au fost luate pe fondul protestelor din urmă cu două săptămâni

Capitala Statelor Unite ale Americii a părut a fi o fortăreaţă în ziua în care Joe Biden a fost investit în funcţia de preşedinte al ţării. Washington D.C a fost în alertă, mai ales din cauza protestelor violente puse la cale de susţinătorii fostului preşedinte, Donald Trump, care au avut loc pe data de 6 ianuarie. 

În jur de 25.000 de militari ai Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi într-una dintre cele mai importante zile ale istoriei ultimului secol. La acest număr s-au mai adăugat şi miile de agenţi de securitate ai forţelor de ordine locale sau ai agenţiilor federale.

Cifra impresionantă a avut ca scop principal descurajarea oamenilor de a mai repeta cele întâmplate în urmă cu două săptămâni. De asemenea, au fost montate numeroase garduri metalice, de doi metri, pentru ca în cazul unui incident deosebit, să fie dificil de escaladat.

Joe Biden a devenit al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Tot în cursul zilei de miercuri, Donald Trump a plecat de la Casa Albă, împreună cu soţia sa, Melania Trump.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Atmosferă de asediu la Capitoliu. Zeci de mii de militari au fost mobilizaţi în ziua investirii lui Joe Biden