Antena Meniu Search
x

Au apărut imagini noi cu teroristul care se plimba prin Istanbul

Vezi și

Chipul individului care a comis atacul de la clubul Reina din Istanbul, în noaptea de Revelion, apare într-o nouă înregistrare video făcută publică în Turcia. Este un pas important făcut de autorităţile turce care a dus la identificarea atacatorului din Istanbul. Dar numele lui nu a fost făcut încă public. Anchetatorii au găsit la locul atacului şi amprentele suspectului. 14 persoane au fost reţinute în acest caz, printre ele soţia presupusului atacator şi doi cetăţeni străini.

Teroristul care a ucis 39 de persoane în noaptea de Revelion, în clubul Reina din Istanbul, a luptat pentru jihadiștii grupării Stat Islamic, scriu jurnaliștii Hurryiet. În timpul masacrului comis pe malul Bosforului, atacatorul ar fi folosit chiar tehnicile învățate în războiul civil.

Jurnaliștii turci au publicat pe Twitter fotografii cu un pașaport al presupusului jihadist, un cetățean kîrgîz pe nume Iakhe Mashparov, însă autoritățile nu au confirmat identitatea acestuia.

Jihadiștii grupării Stat Islamic au revendicat deja atacul armat de la Istanbul și există informații potrivit cărora atacatorul încă necunoscut a fost antrenat în lupte de stradă, în Siria.

Pe acelaşi subiect

Imaginile publicate de jurnaliștii turci pe Twitter arată că suspectul este un cetățean kîrgîz, se numește Iakhe Mashparov și este născut în anul 1988.

”Am aflat despre atac de la televizor. Nu am ştiut că soţul meu este simpatizant ISIS”, a declarat soţia suspectului pentru cotidianul Cumhuriyet.

Potrivit presei turce, vecinii suspectului au sunat la poliţie pentru a anunţa că l-au recunoscut, după ce au văzut imaginile cu el la televizor. Suspectul, împreună cu soţia şi cei doi copii ai săi, ar fi ajuns pe 20 noiembrie din Kîrgîzstan la Istanbul.  Apoi, el a plecat la Ankara şi de acolo, pe 22 noiembrie, la Konya, unde a închiriat o locuinţă.

Presa turcă a publicat „o înregistrare selfie” cu un bărbat despre care scrie că este autorul atacului de la clubul Reina din Istanbul, soldat cu moartea a 39 de persoane, relatează Associated Press.

Imaginile îl arată pe presupusul terorist filmându-se în Piaţa Taksim. Nu este clar deocamdată dacă înregistrarea a fost făcută înainte sau după masacrul din noaptea de Anul Nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Au apărut imagini noi cu teroristul care se plimba prin Istanbul