Antena Meniu Search
x

Cine este Toma Petcu, propus la conducerea Ministerului Energiei, în Guvernul Grindeanu

Deputatul ALDE Toma-Florin Petcu, propus pentru conducerea Ministerului Energiei, s-a născut la 29 aprilie 1978, este căsătorit, are un copil şi este de profesie inginer constructor.

Cine este Toma Petcu, propus la conducerea Ministerului Energiei, în Guvernul Grindeanu

Deputatul ALDE Toma-Florin Petcu, propus pentru conducerea Ministerului Energiei, s-a născut la 29 aprilie 1978, este căsătorit, are un copil şi este de profesie inginer constructor.

Toma Petcu a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM), cu rang de secretar de stat, din decembrie 2015 până în mai 2016.

Este co-preşedinte al organizaţiei ALDE din Giurgiu şi totodată vicepreşedinte al ALDE.

Toma-Florin Petcu a demisionat în luna iunie 2014 din postul de subprefect al judeţului Giurgiu şi a părăsit filiala locală a PNL, pentru a se înscrie în Partidul Liberal-Reformator (PLR) al lui Călin Popescu Tăriceanu.

Petcu are studii la Universitate Tehnică de Construcţii Bucureşti- Facultatea de Construcţii Hidrotehnice şi are un master obţinut la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucureşti.

În CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaţilor, Toma-Florin Petcu se consideră un "bun coordonator, calitate dobîndită prin funcţiile deţinute şi bun orgnizator, calitate dobîndită prin anumite funcţii administrative si politice deţinute".

Între octombrie 2013- iulie 2014 a fost subprefect de Giurgiu.

În perioada aprilie - august 2013 a fost director în cadrul Autorităţii pentru Administarea Activelor Statului (AAAS, fosta AVAS).

De asemenea, în perioada septembrie 2011- martie 2013 a fost preşedinte al consiliului de administraţie şi director general în cadrul Companiei De Navigaţie Fluvială Giurgiu NAV SA.

În perioada august 2008-martie 2013 a fost preşedinte al consiliului de administraţie şi director general în cadrul SCAEP Giurgiu Port SA.

În perioada decembrie 2007- august 2008 a fost şef de şantier la SV Lotus Giurgiu.

Din 2003 până în 2007, a deţinut mai multe funcţii în cadrul Companiei Naţionale “Administraţia Porturilor Dunării Fluviale” SA Giurgiu.

Deţine două terenuri intravilane, unul de 5.000 metri pătraţi şi unul de 112 metri pătraţi, în municipiul Giurgiu, pe care le-a cumpărat în 2005. Are o casă de 122 metri pătraţi în Giurgiu, construită în 2012, şi un autoturism Dacia Duster, cumpărat în leasing, an de fabricaţie 2013, potrivit declaraţiei de avere completată în octombrie 2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Cine este Toma Petcu, propus la conducerea Ministerului Energiei, în Guvernul Grindeanu