Antena Meniu Search
x

Video "Au ars tatăl şi fiica, a ars și vecinul". Iad dezlănțuit în Chile, în urma incendiilor de vegetaţie. Peste 50 de morți, 1.200 de case s-au făcut scrum

Peste 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în Chile în urma incendiilor de pădure care au lovit o regiune din centrul ţării în acest weekend. Oficialii au anunţat că cel puţin 1.200 de case au fost distruse de flăcări, iar numărul poate creşte întrucât focul se răspândeşte în zonele turistice. Preşedintele ţării a decretat stare de urgenţă şi i-a rugat pe locuitori să nu se opună evacuărilor.

de Redactia Observator

la 04.02.2024, 20:20

Vezi și

Incendiile care au izbucnit în regiunea Valparaiso din centrul Chile au provocat cel puțin 56 de morți, iar autorităţile consideră că numărul acestora ar putea crește semnificativ, întrucât alte 200 de persoane erau date dispărute în această dimineaţă.

Rolando Fernández, rezident: Focul era pe cealaltă parte și în zece, cincisprezece minute era aici și au început să cadă flăcări peste tot, jar aprins peste tot. Niște vecini au ars aici, au ars un tată și o fiică, a ars și vecinul de peste drum și am rămas fără nimic.

Peste 50 de persoane şi-au pierdut viaţa în Chile

Sute de pompieri se luptă cu flăcările care au ajuns şi în locuri greu accesibile, fiind nevoie de intervenţia elicopterelor pentru a fi oprite. Totuşi, temperaturile ridicate de peste 40 de grade Celsius din unele regiuni și vânturile puternice reprezintă provocări serioase pentru eforturile de stingere a incendiilor.

Pe acelaşi subiect

Guvernul investighează dacă focurile au fost provocate de o mână criminală.

Vicente Maggiolo, Comandantul pompierilor din Valparaiso: Problema este că a existat clar o intenționalitate. Nu se puteau forma patru focare în mod spontan. Există ceva ciudat aici. Autoritățile ar trebui să vadă cum se raportează şi cum investighează.

Leonardo Möder, silvicultor: Dacă se dovedește ipoteza aceasta că incendiile au fost intenționate, cine a făcut-o știe ce face. Pentru că o face la prânz, când căldura este puternică.

Principala cauză ar putea fi însă fenomenul El Niño care a provocat secetă și temperaturi extreme de-a lungul Americii de Sud în acest an, crescând riscul de incendii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Au ars tatăl şi fiica, a ars și vecinul". Iad dezlănțuit în Chile, în urma incendiilor de vegetaţie. Peste 50 de morți, 1.200 de case s-au făcut scrum