Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Au zburat ca un MiG-31". "Păpuşa lui Şoigu" pleacă din Ministerul rus al Apărării după ce Putin l-a retrogradat pe fostul ministru

Serghei Şoigu a fost înlocuit de Vladimir Putin din funcţia de ministrul al Apărării pe 12 mai, fiind înlocuit cu Andrei Belousov. Şoigu a fost mutat în funcţia de secretar al Consiliului de Securitate, funcţie deţinută până atunci de Nikolai Patruşev.

de Redactia Observator

la 23.05.2024 , 16:04

Conform agenţiei de presă ruse RBC, Rosiana Markovskaia şi-a anunţat demisia la câteva zile după plecarea lui Şogiu. Markovskaia, în vârstă de 33 de ani, deţinea funcţia de secretar de presă personal al ministrului Apărării, nu al întregului minister al Apărării. Presa rusă avea două porecle pentru ea: "Păpuşa lui Şoigu" sau "Bond Girl". Markovskaia a ocupat această funcţie timp de 7 ani.

Cum a ajuns tânăra să aibă gradul de general-maior în Armata Rusă

"7 ani au zburat ca un MiG-31. Îmi voi aminti de această dată!", a scris Markovskaia pe contul ei de Instagram, fără a preciza care va fi următoarea sa mutare în ceea ce priveşte cariera. Markovskaia rămâne după această experienţă cu gradul de consilier de stat al Federaţiei Ruse, Clasa a II-a, ceea ce în termeni militari ar corespunde gradului de general-maior.

Articolul continuă după reclamă

Markovskaia s-a născut la Vladivostok, în Siberia de Est, şi a absolvit Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat în 2014. Înainte de a intra în Ministerul Apărării din Rusia, Markovskaia a fost corespondent şi apoi prezentator la televiziunea de stat din Rusia, apoi a lucrat la REN TV, iar ulterior a fost cooptată în echipa media a Ministerul Apărării şi a lucrat pentru Zvezda, canalul TV al Armatei. Funcţia de purtător de cuvânt personal a lui Şoigu a primit-o după ce persoana care o ocupa a intrat în concediu de maternitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » "Au zburat ca un MiG-31". "Păpuşa lui Şoigu" pleacă din Ministerul rus al Apărării după ce Putin l-a retrogradat pe fostul ministru