Antena Meniu Search
x

Mark Zuckerberg, din nou la audieri după ce a răspuns 5 ore la întrebările senatorilor din Congresul american

Vezi și

Din Rusia se încearcă, zilnic, răspândirea de ştiri false şi manipularea utilizatorilor Facebook, lucru care s-a întâmplat inclusiv în timpul alegerilor din Statele Unite. Platforma Facebook colaborează, acum, cu Justiţia din Statele Unite în acest caz. Şi datele a peste o sută de mii de români au fost accesate ilegal.

Aşa cum era de aşteptat, Mark Zuckerberg şi-a asumat răspunderea pentru că reţeaua pe care a creat-o nu a anticipat folosirea ilegală a datelor a 87 de milioane de utilizatori. Compania Cambridge Analytica a avut acces şi ar fi încercat să influenţeze votul americanilor în favoarea lui Donald Trump. În scandal ar fi implicată şi Rusia care, potrivit fondatorului platformei, răspândeşte zilnic informaţii false pe Internet. Zuckerberg a dezvăluit că Facebook colaborează cu echipa procurorului special Robert Mueller în cazul amestecării Rusiei în alegerile de peste Ocean în 2016.

MARK ZUCKERBERG, fondatorul Facebook:

Este o luptă continuă. Atât timp cât sunt oameni în Rusia a căror slujbă este să încerce să interfereze cu alegerile din toată lumea, va fi un conflict nesfârşit. 

Acum, prioritatea celei mai mari reţele de socializare din lume este de a se asigura că nu vor mai exista implicări ilegale în alegerile din toată lumea, iar datele utilizatorilor vor fi protejate. Mark Zuckerberg a vorbit despre cum se poate împiedica manipularea prin intermediul reclamelor care apar pe Facebook. 

MARK ZUCKERBERG, fondatorul Facebook:

Dacă vrei să ai o experienţă în care reclamele să nu fie vizate, cu ajutorul tuturor informaţiilor pe care noi le avem disponibile, îţi poţi dezactiva informaţiile date aplicaţiilor terţe. 

Fondatorul celei mai mari reţele de socializare din lume a declarat că angajaţii Facebook investighează, acum, fiecare aplicaţie cu care colaborează. În plus, utilizatorii ale căror date au fost utilizate ilegal vor fi notificaţi. 

În ciuda asigurărilor că Facebook va împiedica de acum înainte că un scandal precum Cambridge Analytica să fie repetat, senatorii l-au criticat dur pe Zuckerberg.

JOHN KENNEDY, senator republican din Louisiana:

Uite ce a încercat să îţi spună toată lumea, astăzi, şi o voi spune frumos: acordul tău cu privire la utilizatori este praf!

În plus, senatorul John Kennedy l-a trimis acasă pe Mark Zuckerberg să rescrie acordul utilizatorilor Facebook. 

Audierile însă nu se opresc pentru directorul platformei. Astăzi va răspunde, din nou, întrebărilor senatorilor americani, în Congres. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Mark Zuckerberg, din nou la audieri după ce a răspuns 5 ore la întrebările senatorilor din Congresul american