Antena Meniu Search
x

Australia, acuzată de rasism, după decizia de a amenda sau trimite la închisoare cetăţenii care se întorc din India

Decizia Australiei de a amenda sau trimite la închisoare cetăţenii australieni care se întorc din India, ţară grav afectată de cel de-al doilea val de coronavirus, a fost aspru criticată.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 03.05.2021, 09:54

Australia, acuzată de rasism, după decizia de a amenda sau trimite la închisoare cetăţenii care se întorc din India
Australia, acuzată de rasism, după decizia de a amenda sau trimite la închisoare cetăţenii care se întorc din India - Profimedia Images
  • Australia, acuzată de rasism şi încălcarea drepturilor omului, după decizia de a amenda sau trimite la închisoare cetăţenii care se întorc din India

Măsura este considerată rasistă şi o încălcare a drepturilor omului. Începând de luni, orice australian care ajunge în ţară din India riscă amenzi de 66.000 de dolari australieni (37.000 de euro) şi până la cinci ani de închisoare.

Decizia a venit după ce Australia a decis marţi să suspende până pe 15 mai zborurile din India. Premierul Scott Morrison a respins acuzaţiile de rasism.

''Aceleaşi acuzaţii au fost aduse guvernului în urmă cu un an, când am închis frontierele către China continentală. Nu există politică sau ideologie într-o pandemie. Nu are nimic de-a face cu politica, acesta este un virus'', a declarat el pentru postul de radio Sydney 2GB şi citat de BBC.

Numărul mare de infectări din India reprezintă o ameninţare

Pe acelaşi subiect

Există aproximativ 9.000 de australieni în India, dintre care 600 sunt clasificaţi ca vulnerabili. Guvernul a declarat că măsurile, care au fost anunţate sâmbătă, se bazează pe sfaturi medicale.

Australia a reuşit să gestioneze focarele Covid, dar oficialii au declarat că o creştere a ratelor de infectare observată la sosirile din India în ultimele două săptămâni reprezintă o ameninţare pentru comunitate.

Ministrul de Externe Marise Payne a declarat că sosirile din India reprezintă 57% din cazurile pozitive aflate în carantină, în creştere faţă de 10% în martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Australia, acuzată de rasism, după decizia de a amenda sau trimite la închisoare cetăţenii care se întorc din India