Antena Meniu Search
x

Australia îşi redeschide frontierele dinn noiembrie. Turiştii străini vor putea vizita ţara după mai bine de 18 luni

Australia a anunţat că îşi va redeschide frontiera internaţională din noiembrie, permiţând călătorilor vaccinaţi din străinătate să intre în ţară pentru prima dată după 18 luni.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 01.10.2021, 07:39

Australia îşi redeschide graniţele după mai bine de 18 luni
Australia îşi redeschide graniţele după mai bine de 18 luni - Shutterstock - foto ilustrativ

În prezent, pe teritoriul Australiei pot intra doar cetăţenii şi persoanele care prezintă un document care atestă nevoia urgentă de a trece graniţa, relatează BBC. De asemenea, călătorie celor care for să părăsească ţara sunt interzise, cu excepţia celor care prezintă acelaşi document ca dovadă.

Carantina la intrarea în ţară va fi redusă

Politica a fost lăudată pentru că a ajutat la reducerea numărului de cazuri Covid, dar în egală măsură controversată pentru că a separat sute de familii. Premierul Scott Morrison a declarat că statele cu rata de vaccinare de peste 80% vor obţine dreptul de a călători în Australia. "Este timpul să le redăm viaţă australienilor", a declarat el pentru jurnalişti. 

Carantina hotelieră obligatorie de 14 zile din Australia, care costă fiecare călător peste 3.000 de dolari, va fi eliminată treptat şi înlocuită cu o carantină la domiciliu pentru un termen de şapte zile pentru călătorii vaccinaţi. Cu toate acestea, marile companii aeriene au avertizat deja că nu sunt pregătite pentru o accelerare rapidă a serviciilor. Sydney, Melbourne şi Canberra sunt în prezent blocate din cauza focarelor de coronavirus. Acest lucru a determinat o creştere a absorbţiei vaccinurilor în acele zone afectate în ultimele luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Australia îşi redeschide frontierele dinn noiembrie. Turiştii străini vor putea vizita ţara după mai bine de 18 luni