Austria a suspendat administrarea vaccinului AstraZeneca dintr-un lot de doze, după moartea unei femei

De Redactia Observator.
Publicat: 07.03.2021, 16:10.
Actualizat: 07.03.2021, 16:16

Austria a suspendat administrarea vaccinului anti-Covid dezvoltat de Oxford şi AstraZeneca dintr-un lot de doze, ca măsură de precauţie, după ce a fost înregistrat un deces şi o persoană a prezentat complicaţii grave după inocularea lui, a anunţat duminică Agenţia naţională de Sănătate, citează The Guardian.

O femeie se vaccinează anti-COVID. Imagine ilustrativă

O femeie se vaccinează anti-COVID. Imagine ilustrativă

Shutterstock

„Biroul Federal pentru Siguranţă în Îngrijirea Medicală (BASG) a primit două informări în legătură temporală cu vaccinarea din acelaşi lot al vaccinul AstraZeneca în clinica din districtul Zwettl”, a fost anunţat.

O femeie în vârstă de 49 de ani a murit din cauza unor probleme de coagulare a sângelui, iar o alta în vârstă de 35 de ani a dezvoltat un embolism pulmonar şi se recuperează acum, scrie News.ro.

„În prezent, nu există dovada ca există o relaţie de cauzalitate cu vaccinarea”, a mai spus BASG.

Ziarul elveţian Niederoesterreichische Nachrichten, postul de televiziune ORF şi agenţia de presă APA au transmis că femeile erau asistente medicale care lucrau în clinica Zwettl.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.