Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Autoarea bestsellerului "Eat, Pray, Love" anulează lansarea unei cărţi cu acţiunea plasată în Rusia: Nu vreau să contribui la durerea oamenilor

Romanciera americană Elizabeth Gilbert, autoarea bestsellerului "Eat, Pray, Love" ("Mănâncă, roagă-te, iubeşte"), a anulat lansarea anunţată a noii sale cărţi, a cărei acţiune se petrece în Rusia, din cauza războiului din Ucraina, informează AFP.

de Redactia Observator

la 13.06.2023 , 12:57

Autoarea bestsellerului "Eat, Pray, Love" anulează lansarea unei cărţi cu acţiunea plasată în Rusia: Nu vreau să contribui la durerea oamenilor Autoarea bestsellerului "Eat, Pray, Love" anulează lansarea unei cărţi cu acţiunea plasată în Rusia: Nu vreau să contribui la durerea oamenilor - Getty Images

"Nu este momentul potrivit pentru a publica această carte", intitulată "The Snow Forest", a cărei acţiune se derulează în Siberia, a declarat ea într-un mesaj video postat luni pe Instagram. "Nu vreau să contribui la durerea unor oameni care au suferit şi continuă să sufere dureri extreme", a subliniat scriitoarea.

Autoarea, care anunţase lansarea cărţii săptămâna trecută, a adăugat că în weekend a primit "o avalanşă de reacţii şi răspunsuri din partea cititorilor mei ucraineni care şi-au exprimat furia, tristeţea, dezamăgirea şi durerea la ideea că am decis să public (...) astăzi, indiferent de subiect, o carte care se petrece în Rusia".

Această carte, a povestit Gilbert, "are acţiunea plasată în Siberia la mijlocul secolului trecut şi spune povestea unui grup de oameni care decide să se retragă din societate pentru a rezista regimului sovietic şi a apăra natura în faţa industrializării".

Articolul continuă după reclamă

Gilbert: Nu vreau să contribui la durerea unor oameni care au suferit şi continuă să sufere dureri extreme

"Retrag această carte din calendarul de publicare", a conchis romanciera. "Lucrez la alte proiecte de carte şi am luat decizia de a-mi îndrepta atenţia asupra lor".

Elizabeth Gilbert este cunoscută la nivel mondial în principal datorită autobiografiei sale "Eat, Pray, Love", care povesteşte călătoria sa iniţiatică în Italia, India şi Bali. Cartea a fost adaptată pentru marile ecrane, cu superstarul Julia Roberts în rolul autoarei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Autoarea bestsellerului "Eat, Pray, Love" anulează lansarea unei cărţi cu acţiunea plasată în Rusia: Nu vreau să contribui la durerea oamenilor