Antena Meniu Search
x

Autocar cu turiști răsturnat în Bulgaria, într-o prăpastie. Cel puțin 15 morți și 27 de răniți în accident

Un autocar cu turiști s-a răsturnat într-o prăpastie, în Bulgaria. Cel puțin 15 oameni au murit și alți 27 au fost răniți în accident. Autoritățile au trimis în zonă masive echipe de intervenție.

Un autocar cu turiști s-a răsturnat într-o prăpastie, în Bulgaria. Cel puțin 15 oameni au murit și alți 27 au fost răniți în accident. Autoritățile au trimis în zonă masive echipe de intervenție. Naționalitatea victimelor nu a fost, deocamdată, precizată.

Potrivit poliției din Bulgaria, accidentul s-a produs după ora 17.00, pe drumul care leagă Sofia de orașul Svoge, din vestul țării.

Martorii spun că autocarul a derapat, a lovit mai multe mașini și a ieșit de pe drum. S-a răsturnat și a căzut într-o prăpastie.

Hartă cu locul accidentului de autocar din Bulgaria

Autocarul a căzut aproximativ 20 de metri, spun martorii. Echipele de intervenție transmit că aproximativ 50 de oameni erau la bordul mașinii. Presa bulgară spune că erau turiști care ar fi vizitat o mănăstire din zonă.

Accidentul de autocar, produs, foarte probabil, din cauza vremii

Cauzele accidentului sunt, deocamdată, neclare. Anchetatorii bănuiesc însă că tragedia s-ar fi produs din cauza vremii. În zonă vizibilitatea era redusă și plouase recent.

Postul BTV a obținut și o fotografie a autocarului, înaintea producerii accidentului.

Autocarul fotografiat înaintea accidentului din Bulgaria

Numeroase echipaje de intervenție au fost trimise în zonă. Supraviețuitorii au fost transportați la 2 spitale din Sofia. La unul dintre ele a venit și Ministrul Sănătății din Bulgaria, pentru a evalua situația.

Președintele Rumen Radev și-a anulat participarea la ceremoniile care marcau 141 de ani de la victoria din Bătălia la Shipka, din războiul Ruso-Turc din 1877.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Autocar cu turiști răsturnat în Bulgaria, într-o prăpastie. Cel puțin 15 morți și 27 de răniți în accident