Antena Meniu Search
x

Autorul atentatului asupra autocarului Borussia Dortmund, 14 ani de închisoare. Atacul a fost comis în urma unui pariu

Serghei Wenergold, autorul atentatului asupra autocarului echipei Borussia Dortmund, şi-a primit sentinţa. Tânărul de 29 de ani a fost condamnat la 14 ani de închisoare, după atacul comis în urma unui pariu.

Autorul atentatului asupra autocarului Borussia Dortmund
Autorul atentatului asupra autocarului Borussia Dortmund, a primit 14 ani de închisoare. - DPA Images / Bernd Thissen via Hepta

Serghei Wenergold, autorul atentatului asupra autocarului echipei Borussia Dortmund, şi-a primit sentinţa. Tânărul de 29 de ani a fost condamnat la 14 ani de închisoare, după atacul comis în urma unui pariu.

În vârstă de 29 ani, Serghei Wenergold a fost găsit vinovat de tentativă de omor de un tribunal din Dortmund, fiind condamnat la 14 ani de închisoare.

Wenergold a pus la cale, în aprilie 2017, un atentat cu bombă, ce viza autocarul Borussiei, care urma să-i transporte pe jucători de la hotel la stadion, pentru meicul cu AS Monaco, din Liga Campionilor.

Autorul atentatului pariase pe o scădere abruptă a acţiunilor clubului german şi, considera că, prin uciderea cât mai multor fotbalişti, căderea acestora îi va aduce un profit de 500.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

În cadrul procesului care a durat 11 luni, parchetul l-a acuzat pe inculpat că a vrut să omoare cât mai multă lume posibil.

Plasate greşit, cele trei dispozitive explozive nu şi-au atins, din fericire, scopul.

Atentatul a făcut, însă, câteva victime. Aflat în autocar, fundaşul spaniol Marca Batra a fost rănit la mână, de cioburile geamurilor. Totodată, un poliţist din escorta autocarului Borussia Dortmund s-a ales cu timpanul spart, în urma suflului exploziei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Autorul atentatului asupra autocarului Borussia Dortmund, 14 ani de închisoare. Atacul a fost comis în urma unui pariu