Antena Meniu Search
x

Avertisment dramatic: mai multe ţări ar putea să dispară pur şi simplu de pe faţa Pământului în următorii 100 de ani

Un raport al IPCC avertizează că schimbările climatice ar putea duce la dispariţia completă a unor ţări în următorul secol. Vizate sunt naţiunile insulare din Pacific.

de Redactia Observator

la 10.08.2021, 14:06

Avertisment dramatic: mai multe ţări ar putea să dispară pur şi simplu de pe faţa Pământului în următorii 100 de ani
- Profimedia

Aceste ţări suferă deja din cauza mareelor, a ciclonilor sau din pricina secetelor accentuate. O creştere globală a temperaturii cu peste 1,5 grade Celsius ar avea un impact catastrofal asupra ţărilor insulare din Pacific. Creşterea nivelului mărilor şi oceanelor ar "acoperi" complet aceste insule.

"Raportul este foarte alarmant"

Potrivit raportului IPCC, publicat luni şi citat de The Guardian, emisiile de gaze cu efect de seră trebuie reduse la cel puţin jumătate din valoare actuală pentru a împiedica creşterea temperaturii globale cu 1,5 grade Celsius. Conform prognozelor şi predicţiilor IPCC, temperatura ar putea creşte chiar şi cu 4,4 grade Celsius în următorii 100 de ani, valoare măsurată în raport cu temperatura globală din era pre-industrială.

"Raportul IPCC este foarte alarmant. Depăşeşte toate estimările şi scoate în evidenţă scenarii catastrofale pentru zona Pacific, cum ar fi creştere nivelului mării, pierderea terenurilor şi chiar posibila pierdere a unor ţări întregi în interval de un secol", a declarat Satyendra Prasad, ambasadorul Fiji şi reprezentant permanent la ONU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Avertisment dramatic: mai multe ţări ar putea să dispară pur şi simplu de pe faţa Pământului în următorii 100 de ani