Antena Meniu Search
x

Aviația israeliană a bombardat poziții ale mișcării islamiste Hamas din Fâșia Gaza

Aviația israeliană a bombardat joi dimineață poziții ale mișcării islamiste Hamas din Fâșia Gaza, după lansarea unei rachete dinspre enclava palestiniană către sudul Israelului, a anunțat luni armata israeliană

Aviația israeliană a bombardat joi dimineață poziții ale mișcării islamiste Hamas din Fâșia Gaza, după lansarea unei rachete dinspre enclava palestiniană către sudul Israelului, a anunțat luni armata israeliană. 

''Miercuri seară, o rachetă a fost trasă din Fâșia Gaza, vizând civili din sudul Israelului'', se menționează într-un comunicat al armatei israeliene.

Potrivit comunicatului citat, nicio persoană nu a fost rănită în incidentul armat. Racheta palestiniană a căzut pe un teren viran din apropierea orașului Ashkelon.

''Drept răspuns la acest atac, aviația israeliană a țintit infrastructuri teroriste din Fâșia Gaza'', conform aceluiași comunicat.

Forțele de securitate ale Hamas au declarat că țintele aviației israeliene au fost un centru de antrenament al aripii militare a mișcării palestiniene situat în tabăra de refugiați de la El-Bureij, în centrul Fâșiei Gaza, și un 'centru de comunicații' din nordul enclavei.

Acțiunea israeliană nu s-a soldat cu morți sau răniți.

În vara lui 2014, armata israeliană și militanții palestinieni au fost implicați într-o dispută militară timp de 50 de zile, după care s-a convenit un acord de încetare a focului. Tirurile de rachete și atacurile cu mortiere dinspre Fâșia Gaza spre Israel au devenit de atunci sporadice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Aviația israeliană a bombardat poziții ale mișcării islamiste Hamas din Fâșia Gaza