Antena Meniu Search
x

Azerbaidjanul, invitat să devină membru permanent al OPEC. Reacția oficialilor azeri față de această propunere

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a invitat Azerbaidjanul să devină membru permanent al organizaţiei, a informat miercuri agenţia de presă rusă Interfax care citează o declaraţie a secretarului general OPEC, Haitham Al Ghais, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 05.07.2023, 22:52

Azerbaidjanul, invitat să devină membru permanent al OPEC. Reacția oficialilor azeri față de această propunere - Shutterstock

În replică, ministrul azer al Energiei, Parviz Shahbazov a spus că, pentru moment, Azerbaidjanul nu are în vedere o aderare la OPEC. "Astfel de subiecte sunt lansate din când în când dar, pentru moment, nu ne gândim la o aderare", a spus Parviz Shahbazov citat de Interfax.

Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) regrupează Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de petrol, şi alte 12 state, inclusiv Emiratele Arabe Unite. Începând din 2017, OPEC are un acord de cooperare cu alte state mari producătoare de petrol dar care nu sunt membre ale cartelului, precum Rusia şi Azerbaidjanul, în ideea de a limita oferta şi a susţine preţurile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Azerbaidjanul, invitat să devină membru permanent al OPEC. Reacția oficialilor azeri față de această propunere