Antena Meniu Search
x

Azil ilegal descoperit în Argeș:16 bătrâni din Bucureşti, ţinuţi în condiții improprii. Administratorul i-a mutat acolo din Ilfov

Un azil fără acte legale a fost descoperit în Argeș. 16 vârstnici sunt adăpostiți în condiții improprii într-o clădire cu 4 camere. Bătrânii sunt toți din București, au vârste peste 80 de ani și, cei mai mulți dintre ei, nu au familii care să îi preia. Administratorul i-a mutat în Argeș de la un azil din Ilfov, potrivit prefectului de Argeş. 

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 12:53

Azil ilegal descoperit în Argeș:16 bătrâni din Bucureşti, ţinuţi în condiții improprii. Administratorul i-a mutat acolo din Ilfov
Azil ilegal descoperit în Argeș:16 bătrâni din Bucureşti, ţinuţi în condiții improprii. Administratorul i-a mutat acolo din Ilfov - Observator ( imagine de arhivă)

Poliţiştii din Topoloveni s-au autosesizat şi în urma verificărilor efectuate au descoperit un centru de bătrâni care funcţiona într-un imobil din Leordeni, fără a avea autorizaţie, informează, vineri, IPJ Argeş. În acest imobil erau cazate 16 persoane vârstnice.

"În ziua de 04 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni s-au sesizat din oficiu referitor la posibila desfăşurare de activităţi specifice de cazare şi îngrijire de persoane vârstnice fără autorizaţie, la un imobil din localitatea Leordeni, efectuând verificări împreună cu reprezentanţi ai mai multor instituţii. Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti, împreună cu reprezentanţii AJPIS Argeş, ITM Argeş, DSP Argeş şi pompieri argeşeni, au fost identificate, în 4 dintre încăperile imobilului în cauză, 16 persoane vârstnice", precizează reprezentanţii IPJ Argeş.

Cel care se ocupa de administrarea activităţii este un bărbat de 66 de ani. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale.

"S-a stabilit că persoana care se ocupă de administrarea activităţii desfăşurate în locaţia supusă controlului, respectiv un bărbat de 66 de ani, desfăşoară activitatea în cadrul unei societăţi cu sediul social la o altă adresă de pe raza localităţii Leordeni, iar agentul economic în cauză a avut anterior un punct de lucru pe raza judeţului Ilfov, care în prezent nu mai funcţionează. La acest moment se desfăşoară verificări pentru stabilirea legalităţii funcţionării centrului în locaţia verificată, urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun, în raport de competenţele ce revin fiecărei instituţii cu atribuţii de control", mai anunţă IPJ Argeş. 

"Beneficiarii sunt toți din București, au vârste peste 80 de ani și, cei mai mulți dintre ei, nu au familii care să îi preia. Administratorul i-a mutat în Argeș de la un azil din Ilfov și a susținut în timpul controlului că săptămâna viitoare îi va muta înapoi în locația ilfoveană în care sunt îndeplinite condițiile", a declarat Radu Perianu, Prefectul județului Argeș, citat de ziarulargesul.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Azil ilegal descoperit în Argeș:16 bătrâni din Bucureşti, ţinuţi în condiții improprii. Administratorul i-a mutat acolo din Ilfov