Antena Meniu Search
x

Barack Obama a revenit în lumina reflectoarelor: Cum se va implica fostul preşedinte pe scena politică din SUA (VIDEO)

Fostul preşedinte american Barack Obama s-a întors luni din nou în lumina reflectoarelor, după trei luni de vacanţă, pentru a lansa o nouă etapă a carierei sale: încurajarea unei noi generaţii de americani să se implice în politică.

Fostul preşedinte american Barack Obama s-a întors luni din nou în lumina reflectoarelor, după trei luni de vacanţă, pentru a lansa o nouă etapă a carierei sale: încurajarea unei noi generaţii de americani să se implice în politică.

Primit cu aplauze de aproape 500 de studenţi de la Universitatea Chicago, Barack Obama a fost relaxat şi zâmbitor, începând discuţia cu o glumă. „S-a întâmplat ceva în lipsa mea?”, a întrebat el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După aceea, fostul preşedinte, în vârstă de 55 de ani, a explicat cauza pe care şi-a ales-o pentru a o promova. „Cel mai important lucru pe care pot să îl fac este să ajut la pregătirea următoarei generaţii de lideri care să preia frâiele pentru a încerca să schimbe lumea”, a declarat el, înainte de a se implica într-o discuţie cu şase tineri aşezaţi lângă el pe scenă – liceeni şi studenţi din Chicago.

Obama a deplâns influenţa banilor şi a grupurilor de interese în politică, reîmpărţirile circumscripţiilor electorale şi polarizarea tot mai clară din presă. El şi-a exprimat regretul faţă de faptul că oamenii se declară neputincioşi sau resemnaţi.

„În consecinţă, rata noastră de participare la alegeri este una dintre cele mai scăzute din toate democraţiile”, a spus fostul lider de la Casa Albă.

„Singurii care vor putea rezolva această problemă sunt tinerii, următoarea generaţie”, a adăugat el.

Obama a declarat că vrea să rezolve problema de la rădăcină, eliminând obstacolele implicării în politică. „Dacă vom reuşi, totul se va petrece bine. Încă sunt incredibil de optimist”, a insistat el, rugând fiecare student să îşi împărtăşească experienţele şi angajamentele.

El nu a pronunţat, însă, niciun cuvânt legat de succesorul său, nici măcar voalat.

Predecesorul lui Donald Trump nu a rostit niciun discurs şi nu a oferit niciun interviu de la retragerea sa de la Casa Albă, pe 20 ianuarie.

El a scris aproximativ 10 mesaje pe Twitter şi câteva comunicate, în special pentru a apăra reforma asigurărilor medicale Obamacare, ameninţată de republicani, şi pentru a respinge acuzaţiile succesorului său, potrivit cărora ar fi ordonat interceptarea comunicaţiilor din Trump Tower.

El s-a abţinut, însă, de la orice comentariu direct privind acţiunile miliardarului republican. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Barack Obama a revenit în lumina reflectoarelor: Cum se va implica fostul preşedinte pe scena politică din SUA (VIDEO)