Antena Meniu Search
x

Barack Obama si soţia lui, Michelle, atrag atenţia chiar şi în artă. Portretele lor oficiale au fost prezentate publicului

Strălucitori în viaţa lor publică, fostul preşedinte american, Barack Obama si soţia lui, Michelle, atrag atenţia chiar şi în artă.

Vezi și

Strălucitori în viaţa lor publică, fostul preşedinte american, Barack Obama si soţia lui, Michelle, atrag atenţia chiar şi în artă. Portretele lor oficiale au fost prezentate publicului şi au starnit reacţii spumoase pe internet.

Relaxat şi pus pe şotii. Asa a primit Barak Obama momentul în care a fost invitat să vorbească despre tabloul care îl înfăţişează.

Autorul picturii a fost ales chiar de Obama. În costum negru şi cămaşă albă, fără cravată, cel de-al 44-lea preşedinte american stă pe un scaun din lemn, pe un fundal bogat, cu plante verzi şi flori. Decorul ar reflecta lui şi locurile în care a crescut: Chicago, Hawai şi Kenia. Abordarea, mai puţin tradiţională, nu a scăpat netaxată de public.

Un internaut a comparat tabloul cu portretul din timpul sarcinii lui Beyonce.

Tot o artistă de culoare, Amy Sherald, a pictat portretul fostei prime doamne. A folosit, în special, tonuri de gri ca să sublinieze personalitatea puternică a fostei prime doamne.

Nici portretul lui Michelle nu a scăpat de critici. Principala nemulţumire a oamenilor a fost că... nu prea seamănă cu prima doamnă. Ambele portrete vor fi expuse la Galeria Naţională de Artă alături de alte tablouri ce îi înfăţişează pe ceilalţi 43 de preşedinţi, dar şi pe primele doamne ale Statelor Unite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Stiri externe » Barack Obama si soţia lui, Michelle, atrag atenţia chiar şi în artă. Portretele lor oficiale au fost prezentate publicului