Antena Meniu Search
x

Un bătrân de 83 de ani, arestat pentru că deranja vecinii cu muzica dată prea tare la radio, a murit în închisoare

Un pensionar în vârstă de 83 de ani, care a fost închis pentru că îşi deranja vecinii ascultând radio prea tare acasă, a murit în închisoare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 30.11.2020, 16:00

Bătrânul a murit în închisoare
Bătrânul a fost închis pentru că asculta muzica prea tare acasă - Merseyside Police
  • Omul a murit în închisoare.
  • Bătrânul suferea de probleme medicale în privinţa auzului său.

Ian Trainer, din Aintree, Merseyside, a primit o sentinţă de 24 de săptămâni în luna februarie a acestui an, după ce a încălcat un ordin de restricție pentru tulburarea liniştii locatarilor care îi interzicea să asculte muzică ori să facă zgomote „la un volum peste nivelul normal de vorbire” între orele 9:00 și 22:00.

Vecinul său se plânsese de ani de zile că asculta muzică clasică la un volum extrem de ridicat. În 2019 a primit un ordin restricție care îi interzicea redarea „audio la un volum peste nivelul normal de vorbire” (peste 65 decibeli) între orele 9:00 și 22:00.

Thomas Michael Thompson, care locuia în acelaşi imobil cu bătrânul Ian, a declarat în instanţă că suferă de „poluare fonică” din cauza lui.

„Nu este doar o zi în săptămână, ci în fiecare zi, în fiecare săptămână. Ies dimineața devreme și stau afară până după-amiaza târziu pentru a evita zgomotul. Uneori este de-a dreptul absurd.”

„Îmi place să ascult muzică la un nivel care îmi place” a răspuns atunci pensionarul unui ofiţer de poliţie care i-a adus la cunoştinţă plângerile repetate ale vecinului. Acesta a mai explicat şi faptul că suferă de o răceală urâtă din cauza căreia nu mai aude decât cu o ureche, iar căştile „i-au iritat urechile”.

Scuzele sale nu au avut însă succes în faţa oamenilor legii la Curtea Magistraturii din Liverpool.

„Ştiai bine ce faci” i-a spus atunci judecătorul Caging Trainer, înainte de a-i oferi sentinţa de 24 de săptămâni în spatele gratiilor.

În iunie, Ian Trainer a fost din nou închis după ce a fost acuzat că a încălcat ordinul de eliberare, ascultând radio la un volum extrem de ridicat.

El a pledat nevinovat la Liverpool Crown Court, susținând că are probleme de sănătate și a calificat acuzațiile drept „minciuni rău intenționate”. Mai mult, apropiaţii, precum şi alţi vecini au făcut acuzaţii în ceea ce priveşte închiderea, în ciuda problemelor sale medicale pentru care ar fi trebuit să primească sprijin.

„Acest om ar fi trebuit tratat din punct de vedere medical pentru urechile sale sau pentru sănătatea sa mintală, astfel s-ar fi analizat motivele pentru care a continuat să încalce restricțiile”.

„Absolut rușinos să închizi un pensionar pentru că a dat muzica tare deoarece este surd, să le fie rușine. Cu siguranță ar fi trebuit ajutat să nu fie închis.”

Bătrânul a murit în data de 23 noiembrie, potrivit The Sun, în închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Un bătrân de 83 de ani, arestat pentru că deranja vecinii cu muzica dată prea tare la radio, a murit în închisoare